Απορίες μας προκαλεί η στάση του Δυτικού Μετώπου



     Για ακόμη μια φορά μέλη του Δυτικού Μετώπου επαναφέρουν το θέμα των "κρυμμένων μελετών" που αφορούν τη χωματερή. Ένα ευαίσθητο θέμα που από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή το διαχειρίστηκε με την δέουσα προσοχή, ενώ τον Μάρτιο του 2018 παρέδωσε τις μελέτες αυτές στον εισαγγελέα όταν της ζητήθηκε.
   Απορίες δημιουργούνται λοιπόν για ποιο λόγο το Δυτικό Μέτωπο ζητάει τις μελέτες, αφού τις έχει ήδη στα χέρια του εδώ και μήνες.
   Σίγουρα έχουν διαβάσει τα συμπεράσματα της μελέτης που βρίσκονται στη σελίδα 29 όπου αναφέρεται  " Με τη χρησιμοποιημένη μέθοδο μέτρησης δε δύναται να γίνει αναγωγή σε ακτινοβολία ανά μονάδα επιφάνειας ή ανά μονάδα βάρους διότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σχετικοί επιφανειακοί δειγματολήπτες.", και εν τέλη προτείνει  έρευνα από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Ως απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ.   τότε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς  είχε δημοσιοποιήσει το έγγραφο της ΕΕΑΕ που  χαρακτήριζε τα αποτελέσματα των μελετών ως "μη επιστημονικά τεκμηριωμένα… αβάσιμα και ανυπόστατα, ενώ η σχετική αναφορά στην αλματώδη αύξηση όλων  των μορφών καρκίνου κρίνεται μη  ρεαλιστική".
  Επίσης το Δυτικό Μέτωπο ήδη γνωρίζει ότι η Εισαγγελία Πλημ/ων Αθηνών έχει  θέσει στο αρχείο την υπόθεση ύστερα από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε από τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και τα προσκομιζόμενα έγγραφα.
   Στον αντίποδα όλων αυτών η επιδημιολογική έρευνα που είναι σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της  και σύντομα θα έχουμε τα επίσημα και τεκμηριωμένα συμπεράσματα από τους συνεργαζόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που την εκτελούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια