Δήλωση Δημάρχου Φυλής για ανυπόστατα δημοσιεύματα για ΧΥΤΑ Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Με αφορμή δημοσιεύματα για την περιβαλλοντική κατάσταση του Δήμου Φυλής από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δηλώνει τα ακόλουθα:
«Το επικίνδυνο παιχνίδι για την αποτροπή της απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ από το Δήμο Φυλής και της προώθησης της περιβαλλοντικής ανάπλασης της περιοχής φαίνεται ότι ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές. Οι ίδιοι κύκλοι που οραματίζονται την επιστροφή του Δήμου Φυλής στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιθώριο της πρωτεύουσας, μόλις δυο εβδομάδες  μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δήμο και τις εξαγγελίες  ενός μεγαλόπνοου προγράμματος περιβαλλοντικής και πολεοδομικής ανάπλασης της περιοχής μας, με την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, επιστρέφουν στο προσκήνιο προσπαθώντας να προσφέρουν υπηρεσίες υποβάθμισης της περιοχής και των περιουσιών των δημοτών. Διασπείρουν ανεύθυνα και αποσπασματικά πληροφορίες για δήθεν κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία από το ανενεργό πλέον κύτταρο της παλαιάς χωματερής. Τα συμπεράσματα της έρευνας που παρήγγειλε η παρούσα Δημοτική Αρχή από ιδιωτική εταιρεία στο πλαίσιο του σχεδιασμού της συνολικής ανάπλασης της περιοχής, που αποτελεί μόνιμο στόχο της, κρίνονται  από  την αρμόδια αρχή, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) «μη επιστημονικά τεκμηριωμένα… αβάσιμα και ανυπόστατα, ενώ η σχετική αναφορά στην αλματώδη αύξηση όλων  των μορφών καρκίνου κρίνεται μη  ρεαλιστική».
 Οποιαδήποτε λοιπόν ενέργεια δημοσιοποίησης τέτοιων πληροφοριών, χωρίς την πιστοποίηση του αρμόδιου φορέα (ΕΕΑΕ), μόνο κακές υπηρεσίες  θα προσέφερε στην περιοχή και στους δημότες. Ως Δήμαρχος Φυλής κατηγορηματικά επαναλαμβάνω:
1.       Ο ΧΥΤΑ θα κλείσει και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι ονειρεύονται πολιτικά, ή άλλα κέρδη από τη συνέχιση της λειτουργίας του.
2.       Το σύνολο της περιοχής που χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ως «σκουπιδοτενεκές» όλης της Αττικής και όχι μόνο , θα αναπλαστεί πλήρως και θα γίνει ενεργειακό και περιβαλλοντικό πάρκο με τα πιο υψηλά διεθνή πρότυπα.
3.       Οι περιουσίες των πολιτών θα αναβαθμιστούν και δεν θα καταδικαστούν οριστικά σε πλήρη ευτέλεια, όπως μίζερα σχεδιάζουν οι κύκλοι της «σκουπιδοφαγίας»
4.       Οι μόνες εγγυήσεις για την οριστική και διαχρονική διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και των παιδιών μας είναι η υλοποίηση αυτής και μόνο της πολιτικής  που διαχρονικά υπηρετώ.
Ας το πάρουν απόφαση δεν θα μας εμποδίσει κανείς , δεν θα κάνουμε πίσω. Τα όποια «Μέτωπα» Δυτικά, Ανατολικά, Βόρεια ή Νότια, ας σταματήσουν πια  να παίζουν με τις αγωνίες και τις τύχες των κατοίκων της περιοχής, για να εξυπηρετήσουν μόνο πρόσκαιρες προεκλογικές σκοπιμότητες και ανομολόγητα οφέλη».
*Σας επισυνάπτουμε την επίσημη απάντηση που έλαβε η Δημοτική Αρχή από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια