Πολλαπλά μηνύματα κι ακόμη περισσότερη διασκέδαση στην πρεμιέρα του 30ού Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3

 


Λένε πως η αρχή αποτελεί το ήμισυ του παντός… Υπό αυτή την προϋπόθεση τα οφέλη που αναμένεται ν’ αποκομίσουμε ως κοινωνία από το εφετινό Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής αναμένονται αναρίθμητα.

Από που να πιάσουμε το νήμα; Από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών μας; Από την ανταπόκριση γονέων, κηδεμόνων, δασκάλων εθελοντών, αθλητών κι αθλητριών; Από το επίπεδο της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για 30ή χρονιά, με τον Δήμο Φυλής και τον Γ.Α.Σ. Εύνικο να βάζουν τα δυνατά τους και το αποτέλεσμα να μοιάζει ιδανικό. Δεν σας το γράφουμε εμείς… Ρωτήστε τους πρωταγωνιστές μας. Τα παιδιά!

Διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ. Για την ακρίβεια… χόρτασαν από διασκέδαση με βάση το μπάσκετ! Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι μαθητές και λίγες οι μαθήτριες που πάτησαν για πρώτη φορά το παρκέ κλειστού γυμναστηρίου κι έπιασαν μπάλα του μπάσκετ! Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν πληροφορήθηκαν ότι στο ίδιο γήπεδο αγωνίζονται ομάδες της Α1 Γυναικών, ενώ συχνά προπονούνται κλιμάκια των εθνικών ομάδων όλων των ηλικιών…

Από κάθε δημοτικό σχολείο του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων , Φυλής και Ζεφυρίου, αλλά και των όμορων Δήμων μας συμμετέχουν στο τουρνουά δεκάδες ομάδες κοριτσιών και αγοριών. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επίσης μαθήτριες και μαθητές μέλη των ακαδημιών του Γ.Α.Σ. Εύνικος, ενώ στον ρόλο των εθελοντών βρέθηκαν κι εφέτος αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας από τα τμήματα Παίδων, Εφήβων Κορασίδων και Νεανίδων τους οποίους κι ευχαριστούμε για την αμέριστη συνδρομή τους σ’ αυτή τη γιορτή!

Εκεί, δίπλα μας, γι’ ακόμα μια χρονιά, δάσκαλοι φυσικής αγωγής και διευθυντές δημοτικών σχολείων όπως οι Ντίνα Σύρμα, Βίκυ Χριστοπούλου και Μαρία Βικεντίου, αλλά και βέβαια κι αρκετά μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που επίσης διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών οι: Βουγαζιάνου Αφροδίτη, Ασλανίδου Αθηνά, Χατζησάββα Άννα, Μελέντη Άννα, Μοσχόπουλος Τάκης, Χατζή Μαρία, Δελέζα Μαρία, Νικολακάκη Φωτεινή. Και γι’ αυτούς ένα «ευχαριστώ» δεν επαρκεί, αλλά να γνωρίζουν πως τους το απευθύνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Αυτός ακριβώς είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος αυτής της διοργάνωσης. Η πρώτη επαφή με την άθληση και η πρώτη ακρόαση στα οφέλη που μπορεί ο αθλητισμός να προσφέρει σε κάθε μία και κάθε έναν από μας, αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία μας. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το Τουρνουά μας αποτελεί πλέον μέλος του μεγάλου εθνικού προγράμματος Be Active Hellas της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τον σύλλογό μας να βραβεύεται σε πρόσφατη εκδήλωση για την πρωτοβουλία του.

Το πρόγραμμα #BeActive προάγει την άθληση και τα οφέλη που προσφέρει αυτή σε κάθε ηλικία. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η δράση, η οποία θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες ημέρες του Τουρνουά που είναι το Σάββατο 27 Απριλίου, το διήμερο 18-19 Μαΐου όπου συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο Τουρνουά 3Χ3 STREETBALL του Π.Σ.Α.Κ. & Δήμου Φυλής, αλλά και το Σάββατο 25 Μαΐου, απευθύνεται σε όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, το πρόγραμμα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της εφετινής πρώτης ημέρας της διοργάνωσης αποτέλεσε η επίσκεψη στο Στάδιο Εύνικος δύο τετράποδων φίλων μας, τα οποία συνόδευε η Κατερίνα Ζερβάκη, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής, η οποία στάθηκε στη σημασία του προγράμματος #BeActive και για τα ζώα…

Οι συνδιοργανωτές αυτής της γιορτής του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνίας, δηλαδή ο δήμος Φυλής και ο Γ.Α.Σ. Εύνικος στάθηκαν αρωγοί σε κάθε πιθανό πρόβλημα που εμφανιζόταν, αν και η κατάλληλη προετοιμασία που είχε γίνει δεν χρειάστηκε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες. Ο Αναπλ. Δήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Μαυροειδής βρέθηκε δίπλα σε αθλητές και αθλήτριες και θυμήθηκε τα δικά του πρώτα βήματα στο άθλημα, ενώ κάθε στιγμή του τουρνουά έζησε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη, όπως το πρώτο, τόσο ο Βασίλης Ντάκουρης, μέλος του Εύνικου, επικεφαλής των ακαδημιών του συλλόγου μας, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), αλλά και ο Χρήστος Παππούς πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Εύνικος. Θ’ αποτελούσε παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στους ακούραστους εργάτες του Τουρνουά τους γυμναστές, κι εργαζόμενους του Δήμου Φυλής, Γιώργο Συκαρά και Παντελή Παρασκευόπουλο που κι εφέτος αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη τη διοργάνωση συμβάλλοντας τα μέγιστα τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην άριστη υλοποίηση…

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Γ.Α.Σ. Εύνικος, να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, με χαρά ανακοινώνει πως καθιερώνει δωρεάν προπόνηση γνωριμίας κάθε βδομάδα για οποιοδήποτε κορίτσι ή αγόρι το επιθυμεί.

Για κορίτσια από 9 έως 12 ετών.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχει το παιδί τους κορίτσι (9 έως 12 ετών) στις δωρεάν προπονήσεις γνωριμίας, μπορούν να παρευρεθούν οποιαδήποτε Τετάρτη το επιθυμούν 7-8 μμ στο Στάδιο Εύνικος, με συμπληρωμένη την σχετική αίτηση (κλικ εδώ)  και μια απλή βεβαίωση γιατρού (κλικ εδώ) ή Κάρτα Υγείας αθλητή σε ισχύ οποιουδήποτε αθλήματος (κλικ εδώ).

Για κορίτσια από 9 έως 12 ετών.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχει το παιδί τους κορίτσι (9 έως 12 ετών) στις δωρεάν προπονήσεις γνωριμίας, μπορούν να παρευρεθούν οποιαδήποτε Τετάρτη το επιθυμούν 7-8 μμ στο Στάδιο Εύνικος, με συμπληρωμένη την σχετική αίτηση (κλικ εδώ)  και μια απλή βεβαίωση γιατρού (κλικ εδώ) ή Κάρτα Υγείας αθλητή σε ισχύ οποιουδήποτε αθλήματος (κλικ εδώ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια