Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΦΥΛΗΣ: ΟΧΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΦΥΛΗΣ
Φιλ. Εταιρείας 64 – Ζεφύρι Δήμου Φυλής


Ζεφυριώτισσες, Ζεφυριώτες
Πληροφορηθήκαμε ότι, στο Ζεφύρι,στον κεντρικό δρόμο Παν. Γρηγορούσης και σχεδόν απέναντι από την Εκκλησία (στον χώρο που παλιά ήταν η Τράπεζα Πειραιώς), ανοίγει ο  ΟΠΑΠ κατάστημα με
παιγνιομηχανήματα ή όπως τα λέει ο λαός «φρουτάκια».
Ο νόμος για την ίδρυση τέτοιων επιχειρήσεων είχε ψηφιστεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 (άρθρο 50 του Ν.4002/11, ΦΕΚ 180Α΄/11) και οι τεχνικές προδιαγραφές συντάχθηκαν και ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014 (ΦΕΚ 2041Δ΄/14 και 2042Δ΄/14).
Πρόκειται για την έγκριση λειτουργίας 35000 παιγνιομηχανημάτων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, που αν υλοποιηθούν όλα, θα μετατρέψει τη χώρα σ’ ένα απέραντο καζίνο, από τα οποία 15000 θα λειτουργούν μέσω του ιδιωτικοποιημένου ΟΠΑΠ, 1500 μέσω της ΟΔΙΕ και 18500 θα δοθούν σε ιδιώτες. Ισχυροί εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί κύκλοι αδημονούν την μεγάλη ώρα για εκτιμώμενα έσοδα άνω του 1 δις ευρώ ετησίως.
Μ’ αυτόν τον τρόπο οι Κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πόνταραν σ’ έναν από τους πλέον ισχυρούς μηχανισμούς
μεταφοράς του εναπομείναντος λιγοστού πλούτου του λαού, από τα χέρια των πολλών, στα χέρια των λίγων, που αποτελούσε και την κυρίαρχη πολιτική τους.
Ζεφυριώτισσες, Ζεφυριώτες
Ο    ΣΥΡΙΖΑ    Ζεφυρίου,    γνωρίζοντας     ότι    τα     «φρουτάκια»    έχουν καταστρέψει οικογένειες και έχουν οδηγήσει ανθρώπους σε αυτοκτονία σας καλεί ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να ματαιώσουμε την λειτουργία αυτής της επιχείρησης.
Επίσης καλεί την Δημοτική Αρχή, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, την Ένωση Γονέων και γενικά όλους τους Μαζικούς, Συνδικαλιστικούς και Πολιτικούς φορείς της πόλης μας να συμπαραταχθούμε, ώστε «φρουτάκια»στο Ζεφύρι να μην λειτουργήσουν ποτέ.
Ακόμη   θα    πρέπει    να   ελέγξουμε,    αν    αυτό   που   ετοιμάζουν    για λειτουργία, έχει την απαιτούμενη απόσταση από την Εκκλησία, τα σχολεία κ.λ.π.(άρθρο 29 παρ. 3ιβ του Ν.4002/11).
Με ποια λογική επιλέχθηκε μια λαϊκή συνοικία, όπως είναι το Ζεφύρι, για την λειτουργία μιας από τις πρώτες τέτοιες επιχειρήσεις (φρουτάκια), την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που «δέρνει» τον πληθυσμό του, την ανέχεια (μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας) και το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρωστούν σε Τράπεζες, Εφορία, Κοινωφελείς οργανισμούς, Ασφαλιστικές εισφορές κ.λ.π.!!!
Θέλουν να πάρουν από την τσέπη μας το τελευταίο μας ευρώ?
Δεν θα τους αφήσουμε.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΦΥΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια