Υπέρ των 12 στρεμμάτων ΕΜΠ-ΟΤΑ


Το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό«Είναι σωστό να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες των γύρω δήμων σε συγκεκριμένους χώρους του Ελληνικού» σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας | EUROKINISSI


      Αίτημα όλων των δήμων γύρω από το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, που είχε διατυπωθεί εδώ και τρία χρόνια, είναι να εξασφαλιστεί μικρός χώρος στο ακίνητο των 6.200 στρεμμάτων για τη λειτουργία σύγχρονων υποδομών διαχείρισης σκουπιδιών.
Είχε γίνει, μάλιστα, αποδεκτό από τη μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου, όπως εξήγησε στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου.
«Είναι σωστό να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες των γύρω δήμων σε συγκεκριμένους χώρους του Ελληνικού» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται να γίνει σκουπιδότοπος αλλά μονάδα για ανακύκλωση υλικών. Η έκταση των περίπου 12
στρεμμάτων είχε χωροθετηθεί από την ομάδα του Πολυτεχνείου δίπλα στο σημερινό ΚΤΕΟ Ελληνικού, όπου ήδη υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις, πολύ κοντά στο αμαξοστάσιο του τραμ, το οποίο προβλέπεται να παραμείνει σύμφωνα με τα σχέδια που είχε παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο η Lamda Development.
Είναι ένα από τα «δώρα» του επενδυτικού ομίλου προς την τοπική κοινωνία, ο οποίος είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα διατηρηθεί, αλλά σε νέες εγκαταστάσεις το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και ότι θα διατηρηθούν οι υποδομές του FIR Αθηνών, ενώ θα εξετάσει θετικά το μέλλον των χώρων που λειτουργούν για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είχε επίσης ανακοινώσει ότι προβλέπει να κατασκευάσει κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων των περίπου 30.000 ενοίκων που θα μείνουν στις οικιστικές ενότητες που σχεδιάζει.
«Εξετάζουμε το αίτημα που υπέβαλε η περιφέρεια για τις ανάγκες των όμορων δήμων», διευκρίνισε στην «Εφ.Συν.» συνεργάτης της Νάντιας Βαλαβάνη και τόνισε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.».
Απέφυγε, πάντως, να αναφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και κυρίως στα κυβερνητικά σχέδια για το ακίνητο του Ελληνικού. «Αυτή τη στιγμή προέχουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας», μας είπαν από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί κυβερνητική επιλογή το «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων που είχαν προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Εθνικός Κήπος

Σε διαφορετικούς τόνους κινήθηκε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, που εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί ετοιμάζει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων «στο καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης» και προσθέτει με πρωτοφανή ελαφρότητα: «Προφανώς ακολουθούν η πλατεία Συντάγματος και ο Εθνικός Κήπος»!
Επικαλείται το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής, που είχε θεσμοθετήσει και αναφέρει ότι προβλέπει «μητροπολιτικό πόλο διεθνούς ακτινοβολίας, σημαντικό κέντρο οικονομικής, περιβαλλοντικής και καινοτομικής ανάπτυξης και ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, επιχειρηματικού κέντρου και χώρου αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Προφανώς τα σκουπίδια όλων αυτών των χρήσεων θα πήγαιναν στο... πουθενά, στους γύρω δήμους ή στη Φυλή (!), ενώ έχει ενδιαφέρον ότι δεν λέει λέξη για το μητροπολιτικό πάρκο και θεωρεί «ανάπτυξη» το προβλεπόμενο καζίνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια