Εξιχνιάστηκε η εμπρηστική επίθεση που έγινε τον Μάιο 2019 στα Άνω Λιόσια

 



   Πληθαίνουν τα στοιχεία που γίνονται γνωστά για τον τρόπο δράσης του νέου κυκλώματος εκβιαστών που αποκαλύφθηκε. Σε αυτό, οργανωμένο έγκλημα και οπαδική βία συμπράττουν για να πουλούν προστασία, να εκβιάζουν, να πυρπολούν καταστήματα και να ξυλοφορτώνουν επιχειρηματίες σχεδόν σε κάθε περιοχή της Αττικής για να τους αποσπούν μεγάλα ποσά.


Click me!


Η εξιχνίαση της οργάνωσης των μπράβων που πουλούσαν προστασία οδήγησε στην αποκάλυψη των συγκοινωνούντων δοχείων σκληρών ποινικών και οργανωμένων οπαδών. Ίδιοι άνθρωποι σε οπαδικά επεισόδια και σε εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς ιδιοκτητών από τους οποίους έπαιρναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην καταστρέψουν τις περιουσίες τους.

Ένα από τα πολλά μαγαζιά τα οποία «προστάτευαν» ήταν στα Άνω Λιόσια, το οποίο πριν από 5 χρόνια, στις 15/5/2019 είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης από την οποία είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές. Από τις από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες προέκυψε ότι ο 26χρονος από τους συλληφθέντες στις 23/03/2024 θα ερχόταν εδώ «φύλαξη» για δύο ώρες.

Ο διάλογος που φαίνεται πως είχε μέλος του κυκλώματος με τον ιδιοκτήτη:

Ιδιοκτήτης καταστήματος: «Αντιμετώπισα πρόβλημα με Ρομά, στο μαγαζί. Τελικά λύθηκε, έφυγαν μόνοι τους».

Μέλος κυκλώματος: «Κάλεσε με ξανά αν χρειαστείς κάτι».


Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια