Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής από το σεισμό που έπληξε το καλοκαίρι την Αττική



  Βγήκε η απόφαση που αφορά την οριοθέτηση των περιοχών που πλήγηκαν από το σεισμό που έγινε στις 19 Ιουλίου 2019 καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που επέστησαν τα κτήρια. 
   Υπεύθυνη για την συλλογή , επεξεργασία των αιτημάτων καθώς και της απόφασης απόδοσης της κρατικής συνδρομής ορίστηκε η  Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ). Για τη Δυτική Αττική η έδρα της ανωτέρω διεύθυνσης βρίσκεται στα Μέγαρα στην οδό Κιούση 14 με στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2296440080email: taefkda@ggde.gr.  Επίσης για  σχετικές πληροφορίες οι δημότες του δήμου Φυλής θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Τεχνικής Υπηρεσίας 2131603476
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου καθώς και η απόφαση για προϋποθέσεις χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτοψίες σε κατοικίες συνδημοτών που επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ-Β-3474 η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/8258Α325 που υπογράφουν ο  Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Ζαββός.
Με βάση την παραπάνω Απόφαση:
1. Όσα κτίρια χαρακτηρίστηκαν κίτρινα από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο θα επανελεγχθούν από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ, μετά από τηλεφωνικά ραντεβού που θα κλείσουν οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ με τους ιδιοκτήτες.
2. Για όσα κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο ή οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν επανέλεγχο, θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα στη ΔΑΕΦΚ μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020. Η αίτηση θα συνοδεύεται από συμβόλαιο και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου καθώς και από σκαρίφημα που θα διευκολύνει το κλιμάκιο ελέγχου να εντοπίσει το πληγέν κτίριο.
Εφιστούμε την προσοχή των συνδημοτών μας που έχουν υποβάλει αίτημα αυτοψίας στο Δήμο Φυλής, να επανυποβάλουν σχετικές αιτήσεις στη ΔΑΕΦΚ (Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Αττικής, Κιούση 14, ΤΚ 19.100, Μέγαρα Αττικής, τηλ. 2296440080, email: taefkda@ggde.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν σε αιτήματα αυτοψιών, Στεγαστική Συνδρομή, Άδειες επισκευών κλπ, οι συνδημότες μας μπορούν να ανατρέξουν στις διατάξεις του παραπάνω ΦΕΚ ή να τηλεφωνούν στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Φυλής τηλ. 213163476 και 479.

Αθανάσιος Σχίζας

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια