Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για την υπόθεση των 43, πρότεινε η Εισαγγελέας



  Μία πολύχρονη δίκη που ταλαιπωρούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων της περιόδου 2006-2010, αφορούσε τη γνωστή υπόθεση των 43 υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στο δήμο και σε ΝΠΔΔ , φτάνει στο τέλος της.
Τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010, του 2014 αλλά και του 2019 η συγκεκριμένη υπόθεση είχε γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης κατά του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και μελών της διοίκησής του. Πάνω σε αυτή την υπόθεση αρκετοί έστησαν τα πολιτικά τους όνειρα ή την πολιτική τους καριέρα μετά από μία πιθανή καταδίκη των κατηγορουμένων. Η υπόθεση έφτασε τελικά στις δικαστικές αίθουσες το Μάιο του 2016 αλλά μετά από αρκετές αναβολές η δίκη ξεκίνησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Παρόλο που παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες, από τη πρώτη στιγμή, δε θελήσαμε να αναφερθούμε στα τεκταινόμενα μιας και αυτή ήταν σε εξέλιξη.
Σήμερα όμως ολοκληρώθηκε η κατάθεση των κατηγορουμένων και είχαμε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας: αθώωση όλων των κατηγορουμένων Δημοτικών Συμβούλων, μιας και δεν στοιχειοθετούνται ή έχουν παραγραφεί τα αδικήματα βάση του Ποινικού Κώδικα, που συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση το Νοέμβριο του 2009.
Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μετά την αγόρευση των υπολοίπων δικηγόρων των κατηγορουμένων και την τελική απόφαση που θα λάβει το προεδρείο του Τριμελές Εφετείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια