Στους πρωτοπόρους ο δήμος Φυλής για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας



  Μία νέα δράση της greenpeace  που έχει σκοπό να δραστηριοποιηθούν και να επενδύσουν οι δήμοι στον τομέα της ηλιακής ενέργειας ξεκίνησε. Η εκστρατεία  έχει απώτερο σκοπό την απεξαρτητοποίηση από τα ορυκτά καύσιμα, καταπολεμώντας την  ανισότητα  και προστατεύοντας το κλίμα του πλανήτη.
 Στη χώρα μας υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο που μπορεί να εξασφαλίσει μία δίκαιη στροφή προς την καθαρή ενέργεια. Ιδιαίτερα οι δήμοι μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο: να αξιοποιήσουν τις δομές τους (στέγες σχολείων, δημοτικά κτίρια, οικόπεδα) για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα που θα καταναλώνεται από άλλα δημοτικά κτίρια, μειώνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας. Επιπλέον, με τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας, οι δήμοι μπορούν να ασκήσουν ηλιακή κοινωνική πολιτική, δηλαδή να βοηθήσουν ευάλωτα νοικοκυριά να γίνουν τα ίδια μικροπαραγωγοί της δικής τους ενέργειας.
  Ο δήμος Φυλής είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα σε αυτή την εκστρατεία μιας και ανέλαβε δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Οι άλλοι δήμοι που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα  είναι οι δήμοι Μοσχάτου-Ταύρου, Τρικάλων και Λαρισαίων.
  Το ενεργειακό αποτύπωμα για το δήμο Φυλής και Τρικάλων θα είναι 1000kW ενώ για το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και Λαρισαίων θα είναι 200kW. Οι δήμοι Φυλής και Μοσχάτου-Ταύρου θα χρησιμοποιήσουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 500 και 100 σπίτια αντίστοιχα. 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία"ήλιε μου ήλιε σου" της greenpeace θα βρείτε ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια