Η ΑΥΤ- ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Άνω Λιόσια, 18 Οκτωβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυτ-απάτη δυο χρόνια μετά…


Συνηθίζεται ο δήμαρχος ενός δήμου να «μιλά» στην κοινωνία όχι μόνο με αυτά που λέει αλλά και με αυτά που παραλείπει να πει.

Συνηθίζεται, επίσης, να σταματά η αυταρέσκεια για την κατάκτηση της διοίκησης ενός δήμου, όταν διαπιστώνεται η ύπαρξη μεγαλοπρεπούς «κωλοτούμπας» σε όλα τα επίπεδα.

Η σημερινή διοίκηση του δήμου Φυλής πολιτεύτηκε με τις καταγγελίες για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και σήμερα εφαρμόζει τα ίδια ή υπόσχεται τα ίδια ή ακόμα πιο συχνά «πλειοδοτεί» έναντι αυτών (βλέπε απαλλοτριώσεις οικοπέδων, ενοικιάσεις
κτιρίων πολλών τετραγωνικών κ.λ.π).

Πολιτεύτηκε, επίσης, εκμεταλλευόμενη τον εύλογο φόβο των πολιτών για την παραβατικότητα. Δυο χρόνια μετά, η παραβατικότητα στην περιοχή έχει γιγαντωθεί και, παρά την τεράστια προσπάθεια των αστυνομικών, σημειώνει έξαρση. Και θα εξακολουθεί να αυξάνεται, όσο αυτή η διοίκηση, υποθάλπει την ανέχεια και φαινόμενα περιθωριοποίησης.

Στο μόνο που δε μπορεί να καυχιέται ότι πλειοδοτεί – όσο και αν προσπαθεί να δείχνει το αντίθετο - είναι η κοινωνική της πολιτική. Γιατί οι δημότες ούτε ιθαγενείς είναι για να τους πουλά καθρεφτάκια, ούτε κουτόχορτο τρώνε. Υπάρχουν μάλιστα, σήμερα, δημότες που δεν τρώνε τίποτε.

Άλλωστε, γιατί να περηφανευτεί η σημερινή διοίκηση του δήμου Φυλής, αφού:

  • Έκλεισε την ΚΕΔΗΦ
  • Έβαλε λουκέτο στο Κοινωνικό Μαγειρείο
  • Σταμάτησε τα συσσίτια
  • Έκοψε το επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα στους απόρους
  • Δεν έχει δώσει φράγκο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Μοιράζει τρόφιμα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ και την Περιφέρεια
  • Έκοψε το δεκατιανό στα σχολεία σε μαθητές που έχουν πρόβλημα υποσιτισμού
  • Μείωσε τις παροχές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου
  • Περιμένει τους χορηγούς για να εξοπλίσει τα σχολεία
  • Αφήνει τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες

Ο δήμος που επαίρεται ότι έχει «28 εκατομμύρια ευρώ» στο ταμείο του, θα έπρεπε να ντρέπεται όταν το λέει ενώ γνωρίζει ότι δημότες του, αυτή την περίοδο που ξεκινά το κρύο, δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα ή δεν έχουν φαγητό.

Δυο χρόνια μετά, η αυτ-απάτη σε όλο της το μεγαλείο. Ότι φάνταζε σα μια δήθεν «αναγεννητική» δυναμική αποδείχθηκε μια πρόσκαιρη εναπόθεση ελπίδων σε δημαγωγική «λογοδιάρροια» που γρήγορα εξανεμίστηκε.

Ο Χρήστος Παππούς είναι ο κύριος υπαίτιος αλλά όχι ο μόνος. Για τον τρόπο που πολιτεύτηκε και πολιτεύεται και την κοινωνική ερημία που έχει προκαλέσει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια