Συνεργασία των Δήμων Δυτικής Αττικής για στήριξη απόρων οικογενειών


Η Ευρωπαϊκή Ενωση εφαρμόζει από πέρυσι σε διάφορες χώρες το Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής» το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι και θα συνεχιστεί μέχρι το έτος 2020.
Πρόκειται για την δωρεάν χορήγηση τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαδημοτική συνεργασία.
Ετσι λοιπόν συμμετέχουν ως ομάδα πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής ( Μεγαρέων, Μάνδρας Ειδυλλίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνος και Φυλής).
Είναι ένα Πρόγραμμα πολύ σημαντικό και χρηματοδοτείται από το « Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας
για τους ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/ FEAD).
Ετσι λοιπόν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη διαβούλευση των εκπροσώπων των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής στο Δημαρχείο Φυλής.
Εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, η Αντιδήμαρχος Κα Βανέσσα Μαυροειδή, υπεύθυνη της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, ο κ. Σπύρος Κορώσης, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Σπύρος Σούντης.
Η δημιουργία της συγκεκριμένης Κοινωνικής σύμπραξης των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής είναι πολύ χρήσιμη κι εποικοδομητική και αναμφίβολα θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει πολλές άπορες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, πρόβλημα επιβίωσης.
Στα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη διαβούλευση και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι διαδικασίες και ο χρόνος υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης.
πηγή:http://www.megara.org/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια