Χρήστος Ρούσσας: Πόσο κοστίζει η αναπνοή μας;


 


Μηνυτήρια Αναφορά από τον επικεφαλής της παράταξης “αλλάΖουμε” Χρήστο Ρούσσα κατά της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για ευθύνες έκθεσης της δημόσιας υγείας!


Πόσο κοστίζει η αναπνοή μας;

Χθες ζήσαμε εδώ στη Φυλή ένα ακόμα επεισόδιο του «θρίλερ» ΧΥΤΑ Φυλής!

Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αναπνοή μας, που δοκιμάζεται παγκοσμίως η υγεία μας, σε μια περίοδο που γίνονται θυσίες στο βωμό της δημόσιας υγείας, που παίρνονται αποφάσεις με την επιβολή προστίμου για την υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας , για συνωστισμό σε ανοιχτούς χώρους κλπ εδώ στη Φυλή συνεχίζεται να συντελείται το τεράστιο αυτό έγκλημα που λέγεται χωματερή!

Εδώ στον υποβαθμισμένο και ταλαιπωρημένο δήμο Φυλής χθες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν για μια ακόμη φορά την απειλή του επικίνδυνου και υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο χώρο της χωματερής… μέσα και όχι έξω  και που έκαιγε σκουπίδια και όχι ξερά χόρτα και κλαδιά… η φωτιά αυτή ήταν η αφορμή να ξυπνήσει ο τρομακτικός εφιάλτης που ζούμε όλοι εμείς εδώ και χρόνια σε τούτον εδώ τον δήμο.

Αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε χθες βράδυ, από μια συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια πυρκαγιά της χωματερής, που ανάγκασε όλους μας να κλείσουμε πόρτες, παράθυρα και να μείνουμε στη κυριολεξία μέσα εγκλωβισμένοι, έβαλε πολλούς να σκεφτούν πως ένα 2μηνο, 3μηνο, 8μηνο στο δήμο Φυλής, αλλά και μια σύμβαση προμήθειας ή εργολαβίας δεν αξίζουν να τα ανταλλάξεις με το ύψιστο αγαθό, της υγείας, του αέρα που αναπνέεις. Είναι μεγάλο το τίμημα για να το ανεχτείς.

Το περίεργο σε όλα αυτά είναι ότι όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε ανθρώπους δικούς μας που έχουμε χάσει, ανθρώπους άρρωστους, Ένα πρέπει να καταλάβουμε: Βασικός και κοινός μας εχθρός είναι η χωματερή! Αυτή μας καταδικάζει σε αργό θάνατο… Εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρη την περιοχή!                                  

Εχθρός μας είναι και όποιος δεκαετίες τώρα εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, μηδενός εξαιρουμένου! Περιφέρεια, εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις, και διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ όλοι πρέπει να καταδικαστούν χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για εγκληματική ανευθυνότητα.      

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης κάνει την αρχή! Δεν θα μείνει σε λόγια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Σήμερα 27/9/2020 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον επικεφαλής της παράταξης αλλάΖουμε Χρήστο Ρούσσα , παρουσία μελών της,  κατά του Προέδρου και των μελών της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ ζητώντας να διερευνηθούν και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες για την έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο.                         

Αθανάσιος Παπαποστόλου, Ρούσσας Χρήστος, Παντούλας Κων/νος, Τσάβαλος Αλεξανδρος, Λώλης Αχιλλέας, Φανουργιάκης Κων/νος
Αθανάσιος Παπαποστόλου, Ρούσσας Χρήστος, Παντούλας Κων/νος, Τσάβαλος Αλεξανδρος, Φώτου Πανωραία, Λώλης Αχιλλέας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια