Να σταματήσουν τα νέα εγκλήματα τύπου «Φυλής»


Κινητοποίηση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές πραγματοποίησαν Σωματεία και Φορείς από τη Δυτική Αθήνα, τη Δυτική και την Ανατολική Αττική, ενάντια στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων από κυβέρνηση και Περιφέρεια.
Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών της Αθήνας για τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού, όπου τοιχοκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
«Μιλάνε για ανάπτυξη μιλάμε για ζωή, έξω από το Θριάσιο η χωματερή», «Δυτική Αθήνα, Γραμματικό, Φυλή, να κλείσει τώρα η χωματερή», «Πατούλη, Δούρου και Παππού, είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού» και «Εδώ, εδώ μ' αγώνα μαζικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με το σκουπιδαριό» είναι μερικά από τα συνθήματα που αντήχησαν στην πορεία ενώ το κεντρικό πανό της κινητοποίησης έγραφε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό» (δείτε πάνω βίντεο με στιγμιότυπα και συνθήματα από την πορεία). 
Τα σωματεία, που έχουν συγκροτήσει συντονιστικές επιτροπές, διεκδικούν το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, να μη γίνουν νέες χωματερές στα ανενεργά λατομεία και να μη λειτουργήσει ούτε δοκιμαστικά ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, δηλαδή να μη λειτουργήσει μια νέα «Φυλή» στην Ανατολική Αττική.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έγκλημα συνεχίζεται σε συνεννόηση και κεντρική συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη σχετική με το θέμα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης (ΝΔ) και η Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) επικύρωσαν τον παραπάνω σχεδιασμό.
Στη συγκέντρωση μίλησαν η Νατάσσα Καμπέλη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων του Δήμου Μαραθώνα (δείτε παρακάτω το βίντεο και διαβάστε την ομιλία της), η Δημοφίλη Χαλκιώτη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Δυτικής Αττικής (δείτε παρακάτω το βίντεο και διαβάστε την ομιλία της). 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μάης Μεντής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Αν. Αττικής (δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε εδώ αναλυτικά) και ο Χρύσανθος Κυριαζής μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων Πετρούπολης (δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Έξω από την Περιφέρεια Αττικής, μίλησε στους συγκεντρωμένους η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής (δείτε βίντεο εδώ και διαβάστε εδώ αναλυτικά) ενώ σύντομο χαιρετισμό έκαναν ο Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαρνάβα (δείτε εδώ βίντεο) και ο Χάρης Κωστόπουλος εκ μέρους των φορέων Δυτικής Αττικής (δείτε εδώ βίντεο).  
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Λουίζα Ράζου, Θοδωρή Χιώνη και Γιάννη Πρωτούλη, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραβρέθηκαν επίσης η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Γκιόκας μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Θοδωρής Σκολαρικός, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Μαραθώνα, Νίκος Στεφανίδης και Κώστας Φαρμάκης, Ελευσίνας, Κώστας Κώνστας, Ασπρόπυργου, Αλέξης Τσοκάνης, Κορωπίου, Βαγγέλης Ρεμπάπης και Φυλής, Νίκος Ζαμπάντης καθώς επίσης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαρνάβα, Σπύρος Ηλίας.
Επίσης ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τουλγαρίδης και η Στέλλα Αβραμιώτη, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γραμματικού.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια