ΧΟΡΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ»



«ΧΟΡΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2019»

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, λίγο μετά τις 19:00, ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος Δ. Φυλής «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ»,διοργάνωσε την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του 2019, στην εξοχική ταβέρνα ‘’Το Χρυσό Βαρέλι’’ στη Χασιά. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με παραδοσιακό γλέντι και πολύ χορό υπό τους ήχους του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Χοροσταλίτες».Με την καλύτερη διάθεση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και οι χορευτές του συλλόγου, υποδέχτηκαν όλους τους φίλους, τα μέλη αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους που άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς στο χώρο. Πάνω από 200 καλεσμένοι διασκέδασαν στην όμορφη βραδιά,  που είχε σχεδιαστεί άψογα κατά κοινή ομολογία, με καλό φαγητό, άφθονο κρασί, πολλά δώρα αλλά και το εξαίσιο μουσικό σχήμα τους ‘’Χοροσταλίτες’’ που φρόντισαν να μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στα μουσικά μονοπάτια όλης της Ελλάδας και να σκορπίσουν περίσσιο κέφι σε όλους τους καλεσμένους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ευλογίες του πατρός Ιωάννη Λευκαδίτη, ο οποίος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε για το καλό του Συλλόγουκαι των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο, χοροδιδάσκαλο αλλά ιδρυτή του συλλόγου ‘’Χοροδρώμενο’’, τον κ. Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος βαθιά συγκινημένος εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες – μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, που στηρίζουν δυναμικά όλες τις πρωτοβουλιές που λαμβάνονται. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο κ. Παπανικολάου,στους χορευτές – μαθητές τους οποίους και ευχαρίστησε μιας και αποτελλούν την ψυχή όσων γίνονται και γεμίζουν σε μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, τρία τμήματα. Ιδιαίτερη αναφοράυπήρξε στηνυλικοτεχνική βοήθεια που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Φυλής, καθώς ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς στάθηκε αρωγός των προσπαθειών του σύλλογου από την πρώτη στιγμή. Επίσης, αναφέρθηκε στην αμερίστη στήριξη που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια από τον αρμόδιο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα πολιτισμού, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» κ. Γιώργο Μαυροειδή. Τέλος υπερτονίστηκε η βοήθεια για την στέγαση των γραφείων του συλλόγου από την πλευρά του Αντιδημάρχου κ. Σχίζα Αθανάσιου αλλά και η πολύτιμη και πολύπλευρη υποστήριξη του Αντιδημάρχου  κ. Μαυροειδάκου Ιωάννη. Σπουδαία επίσης χαρακτηρίστηκε η ευγενική χορηγία του επιχειρηματία κ. Μαρτίνου Αθανάσιου.
Μέρος των χορευτών του συλλόγου παρουσίασαν, ως έναρξη της εκδήλωσης, ένα χορευτικό «δείγμα» από κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, ξεκινώντας από την όμορφη Ικαρία, συνεχίζοντας στην ιδιαίτερη περιοχή της Δράμας και κλείνοντας με τη δυνατή Θράκη. Στην πορεία, όπως φάνηκε, το χορευτικό δεν άργησε να ξεσηκώσει το κοινό που τους καταχειροκρότησε, γεμίζοντας στη συνέχεια και το παραδοσιακό πάλκο, με χορευτές όλων των ηλικιών να γλεντούν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μετά την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης τα μέλη του συλλόγου αλλά και οι καλεσμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση που θα προγραμματιστεί το προσεχές διάστημα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
·         Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς
·         Ο Βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας
·         Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Φυλής κα Αρβανιτάκη Ζωή
·         Οι Αντιδήμαρχοι κκ. Σαρλάς Μαρίνος, Σχίζας Αθανάσιος, Μαυροειδάκος Ιωάννης
·         Ο πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής συνδυασμού κ. Μπουραΐμης Δημήτριος
·         Οι Δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Μαυροειδής Γιώργος (πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού), Χατζητρακόσιας Νικόλαος (πρόεδρος Β’θμιας Σχολ. Επιτροπής), Κρεμμύδας Ιωάννης (πρόεδρος Α’θμιας Σχολ. Επιτροπής), Καραϊσκάκης Γεώργιος (πρόεδρος αρβανίτικου πολιτισμού «Η ΓΡΙΖΑ», Σονίδης Γεώργιος, Κρητικός Γεώργιος, Μπάρα Ευγενία (υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής), Κουράση Χρυσούλα
·         Οι τοπικοί σύμβουλοι κκ. Λιάκου Ελένη (πρόεδρος Δημ. Ενότητας Φυλής), Ατζάμπος Αναστάσιος
·         Από το «Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων» ο πρόεδρος κ. Χρήστος Ρούσας και μέλη του Δ.Σ.
·         Από σύλλογο Αιγεωπελαγίτικου Πολιτισμού «Αιγέας» η γραμματέας κα Αριστέα Παπαϊωάννου
·         Από το σύλλογο «Μακεδόνων – Θρακών» η γραμματέας Αλεφαντάκη Αθανασία
·         Από το χορευτικό σύλλογο «Ηγέχορος» ο κ. Γεώργιος Κολοζάκης
·         Η πρόεδρος συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δήμοτικου Σχολείου  κα Καρδάρα Γιούλη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια