Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το ταμειακό έλλειμμα των 20.000.000€ την περίοδο 2011-2014 (βίντεο)


   Το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου ,επικύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε το Φεβρουάριο.
 Αυτά που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό σε τοπικό επίπεδο το επόμενο διάστημα.
 Κάθε ιδιώτης, επιχείρηση, δήμος, περιφέρεια αλλά και το ίδιο το κράτος χρειάζεται  να συμμορφώνεται με τους υπάρχοντες λογιστικούς κανόνες. Όπως ο καθένας μας  χρειάζεται για κάποιες συναλλαγές του το εκκαθαριστικό της εφορίας έτσι  και ο κάθε δήμος χρειάζεται τον ισολογισμό. 
 Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή για να μπορέσει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς να ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα αποφέρουν σημαντικότατο όφελος στο ταμείο του δήμου, χρειάζονται οι τρεις τελευταίοι ισολογισμοί, τους οποίους συντάσσουν ορκωτοί λογιστές. 
Τι ειπώθηκε σε αυτή την συνεδρίαση και ποια τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε:

  1. οι ισολογισμοί του 2011,2012 και 2013 δεν μπορούν να ολοκληρωθούν γιατί ο ορκωτός λογιστής δεν έχει τα στοιχεία που χρειάζεται. Σύμφωνα με αυτά που ακούστηκαν φαίνεται να λείπουν από το ταμείου του δήμου Φυλής περίπου 8.000.000€.
  2. Στον ισολογισμό του 2014 υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη ένα έλλειμμα στο ταμείο του δήμου Φυλής περίπου 12.000.000 €. 
Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, μόλις η απόφαση αυτή σταλθεί για έγκριση και διαπιστωθεί το ταμειακό έλλειμμα των συνολικά 20.000.000€ θα ζητηθεί διαχειριστικός  έλεγχος. Παρόλο που όλοι εύχονται να πρόκειται για λογιστικό λάθος, οι ενδείξεις που υπάρχουν μαρτυρούν  το αντίθετο και γίνεται λόγος για διπλοεγγραφές , εικονικές συναλλαγές και πλαστογραφίες.
   Αν και περιμέναμε ο πρώην δήμαρχος να δώσει απαντήσεις σε αυτά που θα ακούγονταν, προτίμησε μετά το μονόλογο που έκανε, να αποχωρήσει ζητώντας και από τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο και να μην ψηφίσουν.
  Εντύπωση μας έκανε  η  μη προσέλευση και τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης που έχουν γνώσεις λογιστικών, Γιώργου Κρητικού και Γιάννη Κρεμύδα.

Ας δούμε αυτά που κατέγραψε η κάμερα του Παράπονου Φυλής για να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα:

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού:



Οι τοποθετήσεις του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη:




Η αποχώρηση του Δημήτρη Μπουραΐμη:




















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια