Υπό τη σκιά του ελλείμματος 20 εκατ. ευρώ η έγκριση των Ισολογισμών 2011-14-15 και 2016 (βίντεο)



Είμαι ο πρώτος που δεν θέλω να ακούγεται αρνητικά ο Δήμος κι εύχομαι να έχει γίνει λάθος” τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την έγκριση των Ισολογισμών για τα έτη 2011 – 2014 – 2015 και 2016 αποφάσισε η πλειοψηφία του  Δημοτικού  Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαΐου.
Τη συνεδρίαση σκίασε η Έκθεση  των Ορκωτών Λογιστών από την οποία προκύπτει έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν  λείπουν από το ταμείο του Δήμου κατά την περίοδο της διοίκησης Μπουραΐμη, δηλαδή από την 01-01-2011 μέχρι την 31-08-2014.
Αυτό είχε προκύψει εξάλλου και από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαρίου του 2018 με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2014. Πρόκειται για τον απολογισμό του συγκεκριμένου έτους, στο οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα 11,7 εκατ. ευρώ, που αν προστεθούν στο έλλειμμα των προηγούμενων ετών δηλαδή των περίπου 8 εκατ. ευρώ φτάνει το ποσόν των 20 εκατ.
Για το 2014 το έλλειμμα προήλθε από πληρωμές προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο που ενώ από τις λογιστικές καταστάσεις φαίνεται ότι έγιναν, από τη διασταύρωση προέκυψε το αντίθετο.
Ειδικότερα χρηματικά εντάλματα συνολικού ποσού 6,9 εκατ. ευρώ δεν έχουν ανευρεθεί, εντάλματα συνολικού ποσού 2,2 εκατ. ευρώ χαρακτηρίστηκαν παραποιημένα και εντάλματα συνολικού ποσού 2,6 εκατ. ευρώ χρειάζονται διερεύνηση, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν διπλοπληρωθεί.
Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επεσήμανε πως οι Ισολογισμοί είναι απαραίτητο “εργαλείο” ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά, όπως εξάλλου συμβαίνει με τον Προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Σχέδιο Δράσης.
Χωρίς ισολογισμούς βρίσκουμε παντού εμπόδια και κλειστές πόρτες. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο Υπουργείο Εσωτερικών” υπογράμμισε, απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα μερίδας της αντιπολίτευσης,  για απόσυρση του θέματος.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  επεσήμανε πως το ζήτημα του ελλείμματος θα το κρίνουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Κράτους και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι αναρμόδιο να αποδώσει ευθύνες. Είμαι ο πρώτος που δεν θέλω να ακούγεται αρνητικά ο Δήμος κι εύχομαι να έχει γίνει λάθος” κατέληξε. 
Ακολουθούν βίντεο με την τοποθέτηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια