Ο Δήμος Φυλής ανάμεσα στους 17 Δήμους που θα κάνουν 14.000 προσλήψεις

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.
Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεγεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι      άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, 
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, 
εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, 
για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών και εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμΕΑ, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Β’ πρόγραμμα
Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.500 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημόσιων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις, με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής. Επίσης, ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.
Oι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα
Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι: Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Άρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια