“Από τόπο σε τόπο” ήρθε στη Χασιά για την προβολή της Αρβανίτικης Παράδοσης το Κανάλι της Βουλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Δημοτική Ενότητα Φυλής την προσπάθεια για την προβολή της παράδοσης και της γαστρονομίας της Χασιάς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλη την Αττική.
Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 14 Μαΐου βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, η εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο» με τον παρουσιαστή της Χρήστο Μυλωνά,  και με τα πολύωρα γυρίσματα να εξελίσσονται σε ένα τρικούβερτο αρβανίτικο γλέντι με γεύσεις από την παραδοσιακή αρβανίτικη κουζίνα.
Στα γυρίσματα συμμετείχε η εξαίρετη παραδοσιακή χορωδία του Πάνου Μυλωνά με
παλιό και νέο αίμα, ενώ πήραν μέρος, προβάλλοντας παράλληλα τα παραδοσιακά Αρβανίτικα προϊόντα αλλά και παρουσιάζοντας ένδοξους παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά της Δημοτικής Ενότητας, της ΦΥΛΑΣΙΑΣ, της ΠΗΓΗΣ αλλά και του αρβανίτικου Συλλόγου των Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ.
Από τα γυρίσματα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η παραδοσιακή φωνή του Αντιδημάρχου Φυλής Σπύρου Μπρέμπου, ο οποίος έλαβε μέρος ψυχή τε και σώματι, συνοδεύοντας με τη φωνή του το χορό των Γριζοφόρων.
Καθ΄όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν εκεί και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχαρίστησε με θέρμη τον παρουσιαστή Χρήστο Μυλωνά, τον πατέρα του Πάνο και την παραδοσιακή ορχήστρα, προσφέροντάς τους τιμής ένεκεν, το έμβλημα του Δήμου Φυλής.
Φιλόξενοι οικοδεσπότες υπήρξαν επίσης η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου, καθώς και οι Πρόεδροι των Αρβανίτικων Συλλόγων που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γυρίσματα.
 Στο γλέντι άλλωστε μαζί με τους παραδοσιακούς χορούς είχαν την τιμητική τους, η προβατίνα, οι τζόλιες, οι λουκουμάδες, το παραδοσιακό γιαούρτι και το ψωμί από ξυλόφουρνο.
Όσο για την εκπομπή, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού ολοκληρωθεί η επίπονη διαδικασία του μοντάζ, θα προβληθεί την τελευταία Κυριακή του Μαΐου στις 28 του μήνα, από το κανάλι της Βουλής στις 12 το μεσημέρι.
Ακολουθούν οι Σύνδεσμοι με τα live στιγμιότυπα από τα γυρίσματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια