Με προσφυγή στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ επιλέγει να κοπεί η χρηματοδότηση για το Πάρκο Τρίτση


Σε προσβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εξασφαλίζει σταθερή χρηματοδότηση για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης αποφάσισε να προχωρήσει η ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην εξασφάλιση μηνιαίας προσόδου ύψους 58.000 ευρώ προερχόμενη από την τακτική χρηματοδότηση των 66 δήμων της Αττικής. Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε της παρέμβασης του δημάρχου Ιλίου Ν. Ζενέτου, ο οποίος τη Δευτέρα απέστειλε συνεργείο καθαριότητας στο πάρκο, το οποίο αφαίρεσε παράνομα αντλία νερού που βρίσκεται εγκατεστημένη σε γεώτρηση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης υποστήριξε ένθερμα την πρόταση να προσβληθεί η ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αντιδρώντας
στην περικοπή της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ο οποίος από την προηγούμενη θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος είχε δρομολογήσει τη σταθερή χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτσης. Ενθυμήθηκε, μάλιστα, την ανεδαφική πρόταση για χρηματοδότηση του πάρκου από το Πράσινο Ταμείο ως εναλλακτική. Πάντως, η επιχείρηση Ζενέτου να κόψει την παροχή νερού στο πάρκο, συνθέτει το παζλ της υπονόμευσης της προσπάθειας ανάταξης του πάρκου. Άλλωστε, ο δήμαρχος Ιλίου είχε αντιδράσει στη διοχέτευση 58.000 ευρώ μηνιαίως στο πάρκο από την τακτική χρηματοδότηση των δήμων.
“Φαίνεται ότι κάποιοι βλέπουν με πολύ κακό μάτι την προσπάθεια να διασωθεί το πάρκο” σχολιάζει στην “Α” ο Γ. Κομματάς, επικεφαλής της παράταξης Αλληλεγγύη η Δύναμή μας στον όμορο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού. “Από την πρώτη στιγμή ο κ. Πατούλης, αλλά και ο κ. Ζενέτος, που κόπτονται, υποτίθεται, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και γενικότερα του Λεκανοπεδίου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο χρηματοδότησης, ενώ ήταν ένας ρεαλιστικός τρόπος εξεύρεσης χρημάτων για την ανάταξη του πάρκου” τονίζει ο Γ. Κομματάς, προσθέτοντας: “Εξάλλου, η αιτιολογική έκθεση του νομοθετήματος αναφέρει πολύ δίκαια και ορθά ότι ‘η περιβαλλοντική επιβάρυνση των δήμων της Αττικής με την λειτουργία των πόλεων πρέπει με κάποιο τρόπο να αντισταθμιστεί’. Έτσι, τα 58.000 ευρώ που κατανέμονται από την τακτική χρηματοδότηση των 66 δήμων της Αττικής σε μηνιαία βάση για το πάρκο είναι ελάχιστη επιβάρυνση για αυτούς. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει το δίκαιο του επιχειρήματος και θα απορρίψει την όποια προσφυγή”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια