Δείτε τα 216 δευτερόλεπτα μέχρι την εξουδετέρωση του δράστη στο Καματερό

Ο ληστής κρατά όμηρο μια υπάλληλο, στρέφει το όπλο του εναντίον τους και πυροβολεί - Οι αστυνομικοί απαντούν με βροχή πυροβολισμών

Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή απόπειρα ληστείας στο σούπερ μάρκετ στο Καματερό, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Οι σκηνές που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων, των πελατών αλλά και κατοίκων που βρέθηκαν τη στιγμή του περιστατικού πλησίον του καταστήματος κόβουν την ανάσα. 

Στο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών και 36 δευτερολέπτων που εξασφάλισε το protothema.gr αποτυπώνονται καρέ-καρέ όλες οι αγωνιώδεις στιγμές που διαδραματίστηκαν. Γύρω στις έξι παρά τέταρτο χθες το απόγευμα οι άνδρες της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη οδό Φυλής 205 στο Καματερό. Εκείνη τη στιγμή ο 40χρονος Έλληνας δράστης κρατούσε την υπάλληλο του καταστήματος και ζητούσε επιπλέον χρήματα από τους συναδέλφους

της. Οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο είναι δύο άνδρες της ασφάλειας, ενώ λίγα  δευτερόλεπτα αργότερα περιμετρικά του σούπερ μάρκετ απλώνονται περισσότεροι από 40 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. 

Ο ληστής που βλέπει να έχει εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς φωνάζει στου υπαλλήλους του καταστήματος να του υποδείξουν κάποια άλλη έξοδο προκειμένου να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό. Ταυτόχρονα και κρατώντας την υπάλληλο από το λαιμό στρέφεται απειλητικά με προτεταμένο το όπλο του εναντίον  των ανδρών της ΕΛΑΣ. 

 

Δύο  αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων με πολιτικά ,πλησιάζουν την είσοδο του καταστήματος και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το δράστη, όπου εκείνη την ώρα με ασπίδα την κοπέλα όμηρο έχει καλυφθεί πίσω από τα ταμεία του καταστήματος. Οι αστυνομικοί φωνάζουν στο δράστη "ψηλά τα χέρια" ενώ την ίδια ώρα ένας από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που προΐστανται της επιχείρησης ζητά από τον έναν εκ των δύο αστυνομικών που έχουν έρθει κυριολεκτικά τετ α τετ με τον ληστή να μην μπει εντός του σούπερ μάρκετ."Νίκο πρόσεχε. Βγες έξω τώρα". 




Την ίδια στιγμή οι τοίχοι του καταστήματος... ζώνονται από άνδρες της ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ. Ο αξιωματικός συνεχίζει να φωνάζει στους αστυνομικούς που βρίσκονται στην είσοδο του καταστήματος. " Μην μπαίνετε μέσα στο χώρο. Καλυφθείτε". 

Οι δύο άνδρες της ασφάλειας με τα περίστροφα τους έχουν... λοκάρει τον ληστή ο οποίος συνεχίζει να κρατάει όμηρο την κοπέλα και ζητάει να τον αφήσουν να φύγει. Οι υπόλοιποι 
υπάλληλοι του καταστήματος και οι πελάτες που βρίσκονταν  την ώρα της ληστείας εντός του καταστήματος έχουν ανεβεί στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και περιμένουν αγωνιωδώς να τελειώσει η πρωτοφανής περιπέτεια τους. Οι κάτοικοι αλλά και οι καταστηματάρχες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σούπερ μάρκετ παρακολουθούν τις στιγμές που εκτυλίσσονται με κομμένη την ανάσα. Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην κοπέλα που κρατεί όμηρο ο 40χρονος άνδρας. Ξαφνικά η υπάλληλος καταφέρνει να ξεφύγει από το ληστή. 

Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο του καταστήματος του ζητούν να παραδοθεί για να λάβουν την άρνηση του δράστη, ο οποίος στρέφει το όπλο του εναντίον τους και πυροβολεί. Οι αστυνομικοί απαντούν. Συνολικά φεύγουν επτά σφαίρες από τα όπλα και των δυο πλευρών. Ο δράστης τραυματίζεται στην κοιλιά και στήθος . Η ανάσα όσων παρακολουθούν τα συγκεκριμένα δευτερόλεπτα κόβεται, ενώ όλοι τους προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκεται η κοπέλα την οποία κρατούσε όμηρο ο 40χρονος άνδρας. Η αγωνία τους σταματά μόλις καταλαβαίνουν ότι ξέφυγε από τον ληστή." Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει. Αυτός έπεσε", λένε κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες.  

Μετά την πτώση του ληστή από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, δεκάδες αστυνομικοί εισβάλλουν στο σούπερ μάρκετ και ψάχνουν να εντοπίσουν τυχόν συνεργό του. Λίγο αργότερα ο επίδοξος ληστής μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Θριάσιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια