ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλώς τους

Η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έγινε πέρασμα 1.000.000 προσφύγων, οι οποίοι συνέχισαν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση έκανε και κάνει ότι ήταν δυνατό να εξασφαλίσει στους εναπομείναντες 70.000 ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Στην Ελευσίνα έφθασαν τον Μάιο και διαμένουν 250 πρόσφυγες στη δομή που παραχώρησε ο Δήμος και το Υπουργείο Άμυνας (πρώην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού). Οι προσπάθειες της πολιτείας και των αλληλέγγυων εξασφαλίζουν και βελτιώνουν συνεχώς τις συνθήκες ζωής τους. Έχει ορισθεί συντονιστής.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ
50 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν σε 3 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της
περιοχής μας: 3ο Δ. Μάνδρας, 10ο Δ.Ελευσίνας και 4ο Γ.Ελευσίνας. Η πρόσβαση αυτών των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. Τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής, το χρώμα δέρματος και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους πρέπει να πάνε σχολείο.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της Δυτικής Αττικής που έχουν βιώσει στο πετσί τους την προσφυγιά θα ανοίξουν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα που αναζητούν κανονική ζωή μακριά από τις βόμβες του πολέμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία της Δυτικής Αττικής να υψώσει τείχος αλληλεγγύης σε κάθε πιθανή προσπάθεια ακραίων και ρατσιστικών κύκλων να διχάσουν τους κατοίκους της περιοχής ή να κινδυνολογήσουν με αφορμή την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους πρόσφυγες να σταματήσουμε τους πολέμους.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΚΑΛΩΣ ΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια