Παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση των ρεμάτων

Την άρση της επικινδυνότητας από τις καταπτώσεις των πρανών στα ρέματα εντός της Περιφέρειας Αττικής, έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δρομολόγησε με την υπογραφή της η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.
Οι εργασίες θα είναι τοπικού χαρακτήρα σε πρανή ρεμάτων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης και των καταπτώσεων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης, καθώς και ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων στα πρανή, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητά τους.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε τμήματα: 

Του ποταμού Κηφισού (Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος), του ρέματος Βαλανάρη (Δήμος Πεντέλης), του ρέματος Ποδονίφτη (Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίου Δημητρίου και Δήμος Παλαιού Φαλήρου), του ρέματος Σαρανταπόταμου (Δήμος Ελευσίνας), του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου (Δήμος Βριλησσίων), του ρέματος Εσχατιάς (Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φυλής), του ρέματος Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού), του ανώνυμου ρέματος στο ύψος της οδού Τσιμπρικίδη (Δήμος Πεντέλης), καθώς και του ανώνυμου ρέματος σε γέφυρα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Γ. Νικολάου (Δήμος Κηφισιάς).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια