ΠΑΠΠΟΥΣ: Ο Δήμος θα πληρώσει τα συμβόλαια αγοραπωλησιών γιατί το επιβάλει ο νόμος

                                                                 
                                                                                                                    Τετάρτη, 23-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΠΠΟΥΣ: Ο Δήμος θα πληρώσει τα συμβόλαια αγοραπωλησιών γιατί το επιβάλει ο νόμος
Την έγκριση να πληρωθούν τα συμβόλαια αγοραπωλησιών που σύναψε το καλοκαίρι του 2014 η διοίκηση Μπουραΐμη, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Τεκμηριώνοντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος οφείλει να πληρώσει επειδή τα συμβόλαια είναι τίτλοι εκτελεστοί και θεμελιώνουν άμεσο δικαίωμα κατάσχεσης εκ μέρους του πωλητή. Υπενθύμισε μάλιστα ότι κάποιοι εκ των πωλητών επέβαλαν κατάσχεση στα έσοδα του Δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι στον προϋπολογισμό του 2017 υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την πληρωμή αυτών των συμβολαίων.
Ο Δήμαρχος απέφυγε να τοποθετηθεί για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα των αγοραπωλησιών κι έμεινε στο γεγονός ότι από τη στιγμή που υπογράφτηκαν συμβόλαια και μεταγράφηκαν στο Υποθηκοφυλακείο, ο νόμος επιβάλει να πληρωθούν. Απευθυνόμενος στην μειοψηφία και
συγκεκριμένα στους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Αβράμη και Δημήτρη Τσιουμπρή δήλωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η πρότασή του δε νομιμοποιεί τις ενέργειες κανενός κι ότι απλά αποσκοπεί στην εφαρμογή του νόμου. Συνέστησε μάλιστα στον Γιώργο Αβράμη να απευθυνθεί στον απόντα από τη συνεδρίαση Δημήτρη Μπουραΐμη.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι τα επίδικα ποσά επιβαρύνονται με τόκους που μπορεί να οδηγήσουν σε καταλογισμούς. «Με το νόμο δεν παίζουμε, δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους ακτιβιστές και τους παπατζήδες. Η άρνηση εφαρμογής του νόμου επισείει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις», τόνισε ο Δήμαρχος κι ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα που η παράλειψη εφαρμογής του νόμου είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή αιρετών στα ακροατήρια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια