Μιχάλης Οικονομάκης: Η πόλη άντεξε από τη νεροποντή του Σαββατοκύριακου.

Φωτό από τους καλοκαιρινούς καθαρισμούς 


   Περνώντας το πρωί της Δευτέρας 28-11-2016 από το κέντρο των Άνω Λιοσίων παρατηρήσαμε πολλά οικόπεδα που είχαν μετατραπεί σε λίμνες. Διαβάσαμε αργότερα στο διαδίκτυο πως οι ποσότητες του νερού που έπεσε  αντιστοιχούσαν στη βροχή τριών μηνών. Παρά την μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε, μας έκανε εντύπωση πως δεν υπήρχαν  σχόλια με το γνωστό "καράβι" που φιγουράριζε μέσα από τις σελίδες του facebook. Επίσης ούτε πολλά βίντεο είδαμε που έβγαζαν αγανακτισμένοι κάτοικοι που ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη και τον ρωτήσαμε πως έγινε αυτό το "θαύμα". Από ότι λοιπόν μας ενημέρωσε από την Παρασκευή που ήρθε το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζήτησε από όλες τις
υπηρεσίες του δήμου Φυλής να είναι σε εγρήγορση.  Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης "αυτό που έπραξα όπως όφειλα ήταν να συντονίσω όλο το σχεδιασμό μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ώστε να μην ξαναζήσουμε εικόνες που βίωνε η πόλη κάθε φορά που υπήρχε έντονη βροχόπτωση". Από το πρωί του Σαββάτου υπάλληλοι του Δήμου έλεγξαν όλα τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής ώστε να είναι σε θέση να αντέξουν  μεγάλες ποσότητες νερού . Επίσης δρομολογήθηκαν συνεργεία ώστε να μπορούν να επέμβουν όπου χρειαζόταν και όποια ώρα να ήταν αυτό. Το σημαντικό όμως δεν ήταν αυτό,  αλλά οι εργασίες καθαρισμού που ήδη είχαν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Μας ανέφερε επίσης πως από το καλοκαίρι είχαν προβεί στο καθαρισμό με ειδικά μηχανήματα όλων των φρεατίων αλλά και της λίμνης ανάσχεσης που υπάρχει στο Πάρκο Πόλης. Τα φερτά υλικά που υπήρχαν εκεί όταν απομακρύνθηκαν έδωσαν στη λίμνη ανάσχεσης δύο μέτρα ακόμη ύψος,  που οριακά δεν υπερχείλισε από τη νεροποντή του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα και στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται πιο χαμηλά.
   Βέβαια μπήκαμε στον πειρασμό και τον ρωτήσαμε για την νέα πλατεία στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της εάν θα παρουσιάζει και αυτή το χάλι που έχουν  οι περισσότερες πλατείες του Δήμου όπου τα καλοκαίρια  δεν υπάρχει καθόλου γκαζόν. Οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας κάλυψαν αλλά ελπίζουμε να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. THN ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΗΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή