Κόλαση φωτιάς δίπλα στο ΧΥΤΑ Φυλής



Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης, Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε στις 13.30, από ξερά χόρτα που βρίσκονται δίπλα στο εργοστάσιο. Καίγονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών και χαρτιών. 

Στο σημείο επιχειρούν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για
τραυματίες, όμως πολίτες τηλεφωνούν στο zougla.gr και κάνουν λόγο για μεγάλο τοξικό νέφος.

Μπουλντόζες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά:



Επιχειρηματίες αναφέρουν πως εστίες φωτιάς υπήρχαν από την Πέμπτη 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα συνομίλησε με τον επιχειρηματία κ. Ζαχαριάδη, του οποίου το κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά. Ο ίδιος ανέφερε πως η πρώτη εστία φωτιάς ξέσπασε την Πέμπτη, η δεύτερη την Παρασκευή, ενώ σήμερα αναζωπυρώθηκε
Παράλληλα τόνισε ότι το τοξικό νέφος είναι πολύ μεγάλο και γι αυτό τον λόγο εγκατέλειψε την επιχείρησή του.




Μάχη για να περιοριστεί η επέκταση της πυρκαγιάς 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής, Αθανάσιο Σερεντέλλο, ο οποίος συντονίζει τις δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

«Εμείς προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε την επέκταση της πυρκαγιάς. Τα υλικά που καίγονται είναι χαρτί, μηχανολογικά είδη αλλά και ξύλα», δήλωσε ο κος Σερεντέλλος.




​Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, ενώ η πρόσβαση μέσα στο εργοστάσιο είναι σχεδόν αδύνατη. Οι πυροσβέστες έχουν λάβει πόστα γύρω από το εργοστάσιο προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, ενώ η πρόσβαση μέσα στο εργοστάσιο είναι σχεδόν αδύνατη. Οι πυροσβέστες έχουν λάβει πόστα γύρω από το εργοστάσιο προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο σημείο υπάρχουν κεραίες της ΔΕΗ και εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.

Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί σχεδόν από όλο το Λεκανοπέδιο! Δείτε φωτογραφίες που στέλνουν οι αναγνώστες του zougla.gr.

Κηφισιά
Κηφισιά


Αιγάλεω
Αιγάλεω




Κερατσίνι
Κερατσίνι



 

Περιστέρι
Περιστέρι


 

Μενίδι
Μενίδι



;Άγιοι Ανάργυροι
;Άγιοι Ανάργυροι





 

Ασπρόπυργος
Ασπρόπυργος


 

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ...ΤΗΣ...ΦΥΛΗΣ

    Α.....Π.....Α.....Ι.....Τ......Ο......Υ.......Ν

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις μέρες προσπαθούσε να περάσει η φωτιά μέσα. Τελικά τα κατάφερε Σαββάτο μεσημέρι να περάσει την μάντρα που είχε ύψος 4 μέτρα σύμφωνα με τις φωτογραφίες που βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε να συνδέεται αυτή η υπόθεση με τα 12 στρέμματα γής από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που παραχωρήθηκαν από την υφυπ. οικονομικών κα Βαλαβάνη την Τετάρτη 03-06-2015 προκειμένου να κατασκευασθούν εκεί εγκαταστάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση για τους 4 δήμους δηλ. του Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, του Ελληνικού/Αργυρούπολης και της Γλυφάδας;;;;

      Διαγραφή