5 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ

                    5 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη µια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, για να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συµβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα µε τη διαχείριση Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε µήκος και πλάτος κ.λπ.
Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς µέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.
Η Παγκόσµια Ηµέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση - πρόκληση για τον καθένα
µας για να συµβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να µας παροτρύνει να αναλογιστούµε την καθηµερινή µας επίδραση στη Γη , να δραστηριοποιηθούµε έτσι ώστε να βελτιώσουµε τη συµπεριφορά µας απέναντι στο περιβάλλον µας και στο φυσικό κόσµο. Για αυτό το λόγο ο σύλλογός μας προτείνει μερικά καθημερινά πράγματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
 • Αρχίζει µε την εξοικονόµηση νερού. Όταν ξυριζόµαστε, πλένουµε το πρόσωπο ή τα δόντια, δεν αφήνουµε τη βρύση να τρέχει. Ξέρατε ότι ένα δισεκατοµµύριο κάτοικοι του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιµο νερό;
• Όταν φεύγετε από το σπίτι, µην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές και βγάζετε τους φορτιστές από την πρίζα. Η εξοικονόµηση ενέργειας περιορίζει τη µόλυνση του περιβάλλοντος.
• Στην εποχή των εύκολων λύσεων, σαν τη δική µας, ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό, αλλά είναι και το πιο αποτελεσµατικό µέσο για να µειώσετε το αποτύπωµα άνθρακα που αφήνετε στον πλανήτη: Αποφεύγετε το ΙΧ σας. Προτιµήστε το περπάτηµα, τα µέσα µαζικής µεταφοράς, το ποδήλατο, µοιραστείτε το αυτοκίνητο φίλων ή συναδέλφων.
• Η ανακύκλωση των σκουπιδιών συµβάλλει στη µείωση των εκποµπών αερίων του θερµοκηπίου. Υπολογίζεται ότι το 75% των απορριµµάτων του πλανήτη µπορεί να ανακυκλωθεί, αλλά, προς το παρόν, αυτό συµβαίνει µόνον µε το 25%.
·        Τελευταία συμβουλή: Με την  δεντροφύτευση πετυχαίνουμε την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.

                      ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                           Γ. Γραμματέας


Χ. Αποστολόπουλος                                Γ.Νταλίπης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια