Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση-σκολίωση στον Δήμο Φυλής




Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» υπό την αιγίδα  του Δήμου Φυλής και σε συνεργασία με τον Όμιλο Ολυμπιακών Αθλημάτων Φυλής ΦΕΡΕΝΙΚΗ διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την κύφωση-σκολίωση, και τα πελματογραφήματα η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να κάνει έναν προληπτικό έλεγχο για την κύφωση – σκολίωση και πελματογράφημα και να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη σκελετική υγεία κατά το διήμερο 29 & 30 Νοεμβρίου 2014.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στο Α  ΚΑΠΗ επί της Λεωφόρου Φυλής 165 , όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες προσέφεραν δωρεάν εξετάσεις και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις κύφωσης-σκολίωσης, σε 140 άτομα και πελματογραφήματα σε 180 άτομα.– κυρίως σε παιδιά εφηβικής και
προεφηβικής ηλικίας αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες τους καθώς και ενήλικες πολίτες άνδρες και γυναίκες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η παρούσα εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, υπό τον Αντιδήμαρχο Κο Αντωνόπουλο και του Ομίλου Ολυμπιακών Αθλημάτων Φυλής ΦΕΡΕΝΙΚΗ με την αμέριστη συμπαράσταση της Κας Πλαβούκου την οποία ο Σύλλογος «Πεταλούδα» αγκάλιασε με χαρά μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει με τίτλο «Μεγαλώνω σωστά», κατά την οποία γίνονται προληπτικοί έλεγχοι, ομιλίες, συμβουλευτική, διανομή ενημερωτικών εντύπων σε παιδιά, γονείς-κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος πως η κύφωση και η σκολίωση είναι μια πάθηση που μπορεί να προληφθεί.

Ύστερα από την απήχηση του προγράμματος, δόθηκε η υπόσχεση να επαναληφθεί και στο μέλλον.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας όπως είναι η καινούργια επωνυμία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ιδρύθηκε το 1997, αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή. Ο Σύλλογος έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων, επιδημιολογικών μελετών και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την σκελετική υγεία. Πολύ σημαντικό έργο έχει να αναδείξει και στον τομέα της πρόληψης μιας και έχουν διεξαχθεί πάνω από 21.000 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης/σκολίωσης σε όλη την Ελλάδα. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best
Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

Επικοινωνήστε με Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»
Αθηνάς 10, 14561, Κηφισιά, Αθήνα
Τηλ: 213 2086698, 6969 25 10 25
Φαξ: 210 8018122
Facebook: www.facebook.com/osteocaregr
YouTube: http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
twitter: www.twitter.com/osteocaregr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια