ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 1ο ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης
Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-      Αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω εκλογομαγειρεμάτων

Σήμερα, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση εκλογής προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η παράταξη της κας Δούρου καταπάτησε μια πρακτική και μια δεοντολογία δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διαδικασία εκλογής του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξή της καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του
Αντιπροέδρου, μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση.

Μια τυπική ψηφοφορία που κατά παράδοση διενεργείται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης - αν και όπως είπε η κα Δούρου «δεν είναι υπέρ των συναινέσεων» - εξελίχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη σε εκλογομαγείρεμα.

Η παράταξή μας, μετά την ενέργεια αυτή αποχώρησε από τη διαδικασία.
Τελικά, μετά από ένσταση του κ. Π. Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε, αναγκάζοντας την πλειοψηφούσα παράταξη σε μεγαλοπρεπή αναδίπλωση.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι :

«Το ξεκίνημα της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι λυπηρό και αντιδημοκρατικό. Ο σεβασμός της πρότασης της μειοψηφίας και των δικαιωμάτων της, και η τυπική επικύρωση της πρότασης της  από το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελεί στοιχείο σεβασμού της Δημοκρατικής Αρχής. Δεν ξέρω αν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο συμφωνεί με την πρακτική αυτή. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να μην είναι χειρότερη».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια