ΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΥ ΠΟΛΙΣ

 
τα πρώτα διακόσια παράπονα σας έχουν φτάσει στο…. Γιώργο Αβράμη
Συνδημότισσες, Συνδημότες,
Φίλες και Φίλοι,

Ήρθε η ώρα να βγάλω λόγο..
Επειδή όμως οι πολιτικοί λόγοι δεν είναι το φόρτε μου, επιτρέψτε μου να σας μιλήσω με απλά λόγια για την παράταξη μας ….
Όταν πριν από μερικούς μήνες αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ, είχαμε στο νου μας να συνενώσουμε  όλες τις υγιείς δυνάμεις  του Δήμου μας κάτω από την ομπρέλα της.
Κύριο μέλημα της κίνησης ήταν να ανατρέψει το σάπιο κατεστημένο για να χαρίσει ξανά την ελπίδα σε όλους μας.  Για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας.
Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να ξεχάσουμε κάποιες κακές συνήθειες του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα τις κομματικές ταυτότητες. Η μόνη προϋπόθεση που θέσαμε ήταν να θέλουν οι συνδημότες μας να βελτιώσουν  τις συνθήκες ζωής στο Δήμο μας και να είναι Δημοκράτες. Από την πρώτη στιγμή η κίνησή μας έκλεισε την πόρτα στους εξτρεμιστές γιατί πιστεύουμε βαθειά πως αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν λύση, απλώς εντείνουν το πρόβλημα.
Οι άνθρωποί μας της πρώτης γραμμής, αληθινοί δημοκράτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου, μπήκαν κάτω από την ομπρέλα της κίνησης ‘’Εύπολις’’, αφήνοντας απέξω τις κομματικές τους ταυτότητες.
Και γρήγορα η κίνηση άνοιξε τα φτερά της και χωρίς να είναι αυτή η αρχική μας επιδίωξη, η  κίνηση έγινε παράταξη και μάλιστα μια παράταξη που διεκδικεί σοβαρά την ηγεσία του Δήμου μας.
Αυτή η παράταξη, μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, μου έκανε
την τιμή να με βάλει μπροστάρη σ’ αυτή την προσπάθεια. Και βάλαμε μπρος !
Ακριβώς πριν από ένα μήνα βγήκε το πρώτο μας έντυπο γνωριμίας.
Κατηγορηθήκαμε ότι το ενδιαφέρον μας για το Δήμο είναι όψιμο. Από ποιους ;
Από ανθρώπους που το μόνο που ήξεραν τόσα χρόνια ήταν να γεμίζουν τις τσέπες τους, να χτίζουν παλάτια και να κυκλοφορούν με μπράβους και ακριβά αυτοκίνητα.
Και βγάλαμε το δεύτερο έντυπο αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το Δήμο, αλλά έχουμε και χιούμορ ! 
Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο !
Ένα έντυπο που όχι μόνο έφτασε σε κάθε πόρτα αλλά άρχισε να επιστρέφει συμπληρωμένο με τα παράπονα των Δημοτών.
Εμείς, οι δήθεν άσχετοι, φέρνουμε τα πρώτα αποτελέσματα , ενώ οι εκλεγμένοι δεν μπορούν  ν’ αλλάξουν μια λάμπα !
Κι έφτασαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έβαλαν ψύλλους στ’ αυτιά των άλλων παρατάξεων : οι άγνωστοι της ΕΥΠΟΛΙΣ ξεπερνούν με το καλημέρα το 10%.
Κι έφτασαν οι δεύτερες δημοσκοπήσεις, πριν ακόμη κοινοποιήσουμε τις θέσεις μας, που μας δίνουν 17% .  Οι ψύλλοι για τους άλλους έγιναν φίδια και τους έχουν ζώσει !
Είμαστε πια μια υπολογίσιμη δύναμη. Είμαστε Η Ανερχόμενη  Δύναμη που μπορεί να φέρει την ανατροπή και να μας χαρίσει την ελπίδα.
Τώρα ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε τις θέσεις μας. Τι θα δείξει  άραγε η επόμενη δημοσκόπηση γι αυτή τη χιονοστιβάδα που ονομάζεται ΕΥΠΟΛΙΣ  και παρασύρει στο διάβα της όλη τη σαπίλα των τελευταίων 25 χρόνων ;



Φίλες και Φίλοι,
·    Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας !
·    Ήρθε η ώρα να απαγορεύσουμε σε παλαιά και νέα κατεστημένα να λυμαίνονται το Δήμο μας με ιδιοτελή και κομματικά κριτήρια.
·    Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των αγανακτισμένων συμπολιτών μας. Η δική σας φωνή !
Φίλες και Φίλοι,
Δεν τα ξέρουμε όλα !
 Γι αυτό, όπως με το έντυπο παραπόνων μαθαίνουμε τα πάντα για τις ανάγκες των Δημοτών, έτσι και οι θέσεις μας είναι υπό μορφή φακέλων για να μπορούν καθημερινά να εμπλουτίζονται.
 Όπως λέει και το τραγούδι : πέτρα που ξέρει να κυλά, ποτέ δε χορταριάζει !
Πρώτος  Φάκελος :  η  ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Θα πίστευε κανείς ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Δήμο μας  είναι η χωματερή και η παραβατικότητα.  Και όμως :  το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά !
Η διαφθορά που εξαπλώνεται από το μεγαλύτερο αξίωμα μέχρι την πιο ταπεινή υπηρεσία.
Ο πακτωλός των αντισταθμιστικών οφελών  της χωματερής αντί να δημιουργήσει μια πόλη-
πρότυπο, δημιούργησε μια πόλη-οχετό.
Το πάρκο πόλης που δεν έγινε ποτέ, το κολυμβητήριο που είναι εκτός λειτουργίας, οι λακκούβες  στους δρόμους, τα έργα που έχουν τριπλοπληρωθεί, τα σχολεία που καταρρέουν, ο ραδιοφωνικός σταθμός με τους απλήρωτους υπαλλήλους, οι λάμπες που δεν αντικαθίστανται, τα τέλη που δεν ζητούνται και δεν πληρώνονται, τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί και οι ιδιοκτήτες περιμένουν ακόμη τις προκαταβολές, όμηροι στα χέρια της τοπικής εξουσίας, η υψηλή παραβατικότητα.
Όλα οφείλονται στη διαφθορά. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά, όλα τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να μας καταδυναστεύουν. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά δεν θα απελευθερωθούν πόροι για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.
Πρωταρχικός στόχος της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και του Υποψηφίου Δημάρχου Φυλής Γιώργου Αβράμη είναι ο περιορισμός και η τελική εξάλειψη της διαφθοράς.
Μόνο έτσι  θ’ αλλάξουμε το Δήμο μας !
Μόνο έτσι θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για όλους μας ! 


Δεύτερος Φάκελος : η ΧΩΜΑΤΕΡΗ
Ας μιλήσουμε με δεδομένα. Στις 11 Μαΐου του 2010, με τη Σύμβαση Αναγνώρισης Δικαιωμάτων μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και του Δήμου Φυλής,  ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτριος Μπουραΐμης, παραχωρεί 500 στρέμματα στη θέση ‘’Σκαλιστήρι’’ για την επέκταση της χωματερής. Η παραχώρηση ισχύει μέχρι τις 20/10/2024.
Όσοι, λοιπόν, μας λένε πως η χωματερή θα φύγει σύντομα, μας λένε ψέματα !
Στις 31/10/2013 παρατείνεται με υπογραφή του Δημάρχου μας η μεταφορά απορριμμάτων από Ερμιονίδα και Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής. Όχι μόνο δεν κλείνει η χωματερή αλλά έρχονται εδώ και τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.
Φίλες και Φίλοι
Ο μόνος τρόπος για να φύγει η χωματερή είναι να έχουμε όλους τους Δημότες με το μέρος μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δημοψήφισμα.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Αβράμης δεσμεύονται, μετά από αυστηρό έλεγχο και παρουσίαση των πορισμάτων στους Δημότες, να πραγματοποιήσουν το δημοψήφισμα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.
 Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια αδράνειας, απάθειας και διαφθοράς, ο Δήμος μας πρέπει να τελειώσει με τα σκουπίδια.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ
Ούτε χωματερή, ούτε νοσοκομειακά απόβλητα, ούτε καύση, ούτε στερεά λύματα . Τίποτα που να θυμίζει σκουπίδια. Μόνο πραγματική αποκατάσταση, ώστε να χαρίσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας  μια πόλη-πρότυπο, μια πόλη που να μπορεί να χαρακτηρίζεται ΕΥΠΟΛΙΣ.


Τρίτος Φάκελος :  η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας  και η ανεργία δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην υψηλότερη παραβατικότητα.
Οι ληστείες, οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών αυξάνονται. Κανείς πια δεν θέλει ν’ αφήσει το παιδί του να παίξει με άλλα παιδιά στις αλάνες. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούμε μια φοβική κοινωνία που κλειδαμπαρώνεται πίσω από κάγκελα και συναγερμούς.
Αυτή είναι η κοινωνία που θέλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας ;
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Αβράμης, θέλουν να ξαναδώσουν την πόλη στους πολίτες της.
Απαιτούμε την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας με πραγματικές και σαφείς αρμοδιότητες.
Την επανίδρυση του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων.
Την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό.
Την ενίσχυση της αστυνόμευσης με περιπολικά,  πεζές περιπολίες και την επαναφορά του αστυνομικού της γειτονιάς.
Τη διατήρηση και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ζεφυρίου.
Την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στη Χασιά και τμήματος Τροχαίας στα Άνω Λιόσια.
Ελέγχους οχημάτων για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών καθώς και δύο οχήματα περιπολίας, ένα για Ζωφριά-Ζεφύρι και ένα για Λιόσια-Χασιά.
Παρουσία των ΥΜΕΤ, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Προχωράμε στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, με ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών τους σε σχολείο με εξειδικευμένα μαθήματα και ενισχυτική διδασκαλία.
Μόνο η παιδεία δίνει διέξοδο στις κοινωνικές ομάδες υψηλής παραβατικότητας.
Τα δικαιώματα ισχύουν μόνο αν τηρούνται και οι υποχρεώσεις. Αυτό ισχύει για όλους τους δημότες, χωρίς καμία εξαίρεση.



Τέταρτος Φάκελος :  η  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μόνο η Παιδεία μπορεί να μας οδηγήσει σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Για να έχουμε επιτυχίες στον Τομέα της Παιδείας πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, στην αποκατάσταση και μεταστέγαση των ακατάλληλων σχολικών κτιρίων σε νέους χώρους π.χ  3ο Γενικό Λύκειο.
Αποπερατώνουμε συγκεκριμένα σχολικά κτίρια όπως π.χ. το 10ο δημοτικό Δροσούπολης.
Για να αποφύγουμε τα φαινόμενα κλοπών, ξυλοδαρμών και διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους μέσα και γύρω από τα σχολεία, δημιουργούμε 24ωρη υπηρεσία φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων, ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό και φροντίζουμε για την έγκαιρη επάνδρωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Δημιουργούμε εσπερινό ΕΠΑΛ καθώς και σχολεία 2ης  ευκαιρίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δεν πρέπει να μείνουν πίσω.
Προχωράμε στην ίδρυση  Δημοσίου ΙΕΚ στο Δήμο μας.
Διατηρούμε και επεκτείνουμε το θεσμό της ασφάλισης όλων των μαθητών.
Φροντίζουμε για τη σίτιση των παιδιών από άπορες οικογένειες, ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει στο σχολείο.
Εκμεταλλευόμενοι κονδύλια του ΕΣΠΑ, δημιουργούμε Κέντρα Μετεκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης για τους άνεργους συμπολίτες μας που χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία.



Πέμπτος Φάκελος :  ΥΓΕΙΑ/ΠΡΟΝΟΙΑ
Η εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου έχει οδηγήσει τους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας στο Δήμο μας σε επίπεδο πλήρους αποδιοργάνωσης.
Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ έχει κλείσει χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνει με το ΠΕΔΥ.
Άνεργοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητες περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ηλικιωμένοι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται ακόμη και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Αβράμης, απαιτούν στον Τομέα της Υγείας την επαναλειτουργία του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ.
Τη δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου σε 24ωρη βάση.
Τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και στα Άνω Λιόσια για τους απόρους, επανδρωμένου με τοπικούς γιατρούς.

Τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου.
Στον Τομέα της Πρόνοιας ενισχύουμε το θεσμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων.
Δημιουργούμε κοινωνικό Φροντιστήριο.
Ενισχύουμε τους  φορείς  χωρίς μεσάζοντες καθώς και τα συσσίτια και στο Δήμο και στην Εκκλησία.
Δημιουργούμε για τους άπορους συμπολίτες μας το ‘’καρότσι της ελπίδας’’ σε συνεργασία με τα Super Market, τις λαϊκές και τους επαγγελματίες του Δήμου. Το ‘’καρότσι της ελπίδας’’ θα γεμίζει τρόφιμα που θα μοιράζονται χωρίς ‘’φανφάρες’’ στους άπορους του Δήμου μας.


Έκτος Φάκελος :  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Τις περισσότερες φορές δεν είναι τα μεγάλα προβλήματα που μας κάνουν να δυσανασχετούμε, είναι τα μικρά καθημερινά προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν
με μεγάλη ευκολία.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Αβράμης, δεσμεύονται για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού, την επίσπευση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αποχέτευσης, των ομβρίων και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, τη  συνεργασία με Τράπεζες ώστε να αποκτήσουν η Χασιά και η Ζωφριά από 1,2 ΑΤΜ, την Ίδρυση Ομάδας Συμπολιτών που θα συνοδεύει ηλικιωμένους σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους  ή να κάνουν ανάληψη χρημάτων χωρίς φόβο.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε την πύκνωση των δρομολογίων στο Δήμο μας και τη λειτουργία ή επαναλειτουργία των γραμμών στη Ζωφριά και το Ζεφύρι μέχρι τα μεσάνυχτα. 
Θα μεριμνήσουμε για τη σύνδεση όλων των περιοχών του Δήμου μεταξύ τους και με τον Προαστιακό με νέες γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας.
Στις προτεραιότητές μας  είναι, επίσης,  η πίεση προς κάθε κατεύθυνση ώστε η γραμμή του Μετρό, που έχει ήδη προγραμματιστεί, να φτάσει σύντομα στα Άνω Λιόσια.
Η τοποθέτηση κάδων  ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, ο καθαρισμός των χώρων πρασίνου, των πάρκων, των αδόμητων οικοπέδων  και των υπόλοιπων κοινόχρηστων χώρων είναι βασικά στοιχεία αυτού που εμείς ονομάζουμε δημοτικό πολιτισμό.
Στις άμεσες ενέργειές μας είναι επίσης η προσπάθεια επανίδρυσης της ΔΟΥ Φυλής, του Ταχυδρομείου Ζεφυρίου, η λειτουργία των ΚΕΠ και το απόγευμα και η επαναλειτουργία του  Αναψυκτηρίου ‘’Βορεινό’’ της Ζωφριάς.
Ειδικά για το «ΒΟΡΕΙΝΟ» , ο χώρος μπορεί να γίνει πυλώνας ψυχαγωγίας και αναψυχής όλης της γύρω περιοχής, για κάθε οικογένεια.



Έβδομος Φάκελος :
ΝΕΟΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 60%. Στο Δήμο μας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Αν αυτό συνδυαστεί με την παραμέληση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τη Δημοτική Αρχή,  η κατάσταση οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο όπου στους  νέους  χωρίς οικονομικές δυνατότητες  δεν μένει παρά η μετανάστευση,  το  κλείσιμο στον εαυτό τους, τα μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα , η  παραβατικότητα και ο  πρόωρος μαρασμός.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Αβράμης, αγκαλιάζουν τους νέους και δεσμεύονται για την άμεση αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου, την περαίωση του γηπέδου Ζεφυρίου, τη δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου και Θεάτρου, τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
Δημιουργούμε με χρήματα του ΕΣΠΑ Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Χορού, Παραδοσιακής Κουζίνας  κ.α.  που θα δημιουργήσουν  εστίες πολιτισμού και θέσεις εργασίας για τους νέους του Δήμου μας.
Παράλληλα, η ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας  ( startups )θα προσφέρει θέσεις μάθησης και θα δημιουργήσει έναν πυρήνα νέων επιχειρηματιών σε τομείς-κλειδιά της Νέας Οικονομίας.
Συντελούμε στην ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρηματικών συνεργειών μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Όπως είπα και προηγουμένως, αυτοί οι φάκελοι είναι ανοιχτοί, έτοιμοι να δεχτούν και τις δικές σας απόψεις και λύσεις για τα προβλήματα του Δήμου μας, γιατί για πρώτη φορά εμφανίζεται ένας Υποψήφιος Δήμαρχος που δεν υπόσχεται ότι θα σας διοικήσει , αλλά θα διοικήσει μαζί σας !
Γιατί τι άλλο σημαίνει η λέξη Δήμος ;  
Σημαίνει λαός, Σημαίνει ότι οι άνθρωποι παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και προχωράνε μαζί για ένα καλύτερο παρόν ,  για ένα καλύτερο μέλλον.
Η δύναμή μας είσαστε εσείς !
Ελάτε να μας γνωρίσετε, ελάτε να βαδίσουμε μαζί το μονοπάτι της αισιοδοξίας και της ελπίδας !
Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, να πούμε με μια φωνή :
Αυτή τη φορά πάμε με τους ανθρώπους που μας μοιάζουν, με τους ανθρώπους που είναι σαν κι εμάς !
Αυτή τη φορά αγκαλιάζουμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ψηφίζουμε

Γιώργο Αβράμη !

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Άρχισαν τα ΘΑ και ΕΓΩ!!! Παλιό περιεχόμενο σε νέο περιτύλιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, εσείς μπορείτε να κρατήσετε τη σαπίλα στο παλιό της περιτύλιγμα αν θέλετε. Βλέπετε, προς το παρόν κάτι καλύτερο στο Δήμο μας;
      Μετά τα εγκαίνια πείστηκα . Αυτή τη φορά θα πάω με το Γιώργο !

      Διαγραφή
  2. "αληθινοί δημοκράτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου" --> ΠΑΣΟΚ μου μυρίζει! μπρρρρρρρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην βάζετε ταμπέλες και μην κρίνετε κάτι εντελώς καινούργιο με στενά παλαιοκομματικά κριτήρια , ας περιμένουμε λίγο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα τα ονόματα των υποψηφίων (Δημάρχων και Δημ. Συμβούλων), "πήγαινε" μία τετραετία πίσω. Bρες τον αριθμό των ευνοημένων / διορισμένων (ψάξε και στην οικογένεια τους), διαίρεσαι τον, με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων και βρές το πηλίκο (π).
    Αν το πηλίκο ειναι μεγαλύτερο από 0.4 : Μαύρισε τους (με την πριμοδοτηση σε ψήφους ορισμένων υποψηφίων, συνήθως πρώην κοματόσκυλα, θα έχεις τους ίδιους, όπως και τα τελευταία 25 χρόνια να σε διοικούν).
    Αν το πηλίκο (π) πληροί την σχέση 0.2<π<0.4 : Ψάξε να βρείς αν υπάρχει κάτι καλύτερο να ψηφίσεις.
    Αν το Πηλίκο (π) είναι μικρότερο από 0.2 : πιθανόν να αξίζουν κάτι.
    Προς Θεού .... μην απογοητευθείς .... Να πας να ψηφίσεις αυτούς με το μικρότερο πηλίκο (π).
    Θα μου πείς ... που θα τους βρώ τους ευνοημένους ; Ρώτα, ψάξε .... σε αφορά ... μικρή κοινωνία είμαστε ....
    Δεν βάζω ταμπέλες (Πασοκ, Νδ, Κκε, Σύριζα κ.α), υπάρχουν μόνο οι "Πραιτωριανοί και οι Απέναντι" ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή