Στην συνέχιση του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στοχεύει ο δήμος Φυλής




Στην υποβολή πρότασης για την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων στο Ζεφύρι, προχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής, πρόταση η οποία αναμένεται σύντομα να γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους φορείς. Η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος είναι δύο χρόνια.
Τα Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη και στην προώθηση στην απασχόληση εκείνων των ομάδων που βιώνουν
τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζουν υπό συνθήκες διαβίωσης, μη αποδεκτές. Παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην οικογένεια, με ιδιαιτερότητα στα παιδιά και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας, παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης καθώς και παρακολούθηση της πορείας των ωφελουμένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο λειτουργεί στο Ζεφύρι από το 2007, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και απασχολεί μία κοινωνική λειτουργό και μία επισκέπτρια υγείας.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Ιωάννης Ρόδης, σκοπός και στόχος είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο του. «Μέλημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στο έργο, να μην χαθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες, προκειμένου να επανδρωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και αρτιότερα το Κέντρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγή:http://www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Κε ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΔΗ,
    ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2012, ΠΟΣΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. k κοροιδη μαθετε τους να μην κλεβουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή