Άνω Λιόσια: Το κράτος λειτουργεί (ενάντια στα... μεγάλα συμφέροντα)!




Ημερομηνία: 02/11/2012
Τεράστια κινητοποίηση για την κατεδάφιση... παραγκών στα Άνω Λιόσια.

Κι όμως, στη χώρα όπου οι μηχανισμοί δεν έχουν καταφέρει να μαζέψουν παρά ελάχιστα ποσά από φοροφυγάδες, όπου οι "λίστες" χάνονται σε συρτάρια υπουργικών γραφείων, όπου η αυθαίρετη δόμηση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, όπου η αστυνομία σφυρίζει αδιάφορα για τις σχεδόν καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις (για να αναφέρουμε λίγα μόνο παραδείγματα της "αρμονικής" λειτουργίας της Πολιτείας), στην ίδια αυτή χώρα κινητοποιήθηκαν "συντονισμένα" οι αρμόδιες υπηρεσίες για να γκρεμίσουν ορισμένες παράγκες τσιγγάνων.

Σύμφωνα με τον τόπικό Τύπο, στα Άνω Λιόσια (δήμος Φυλής), η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Έλλη Κατσανού, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, μία
διμοιρία των ΜΑΤ και τη συνδρομή των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και της δημοτικής αστυνομίας, προχώρησε σήμερα το πρωί σε σειρά κατεδαφίσεων αυθαίρετων τσιγγάνικων παραπηγμάτων σε συνοικίες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δύο φορτηγά, δυο φορτωτές "τζισιμπι" και μια αρπάγη του δήμου Φυλής κατεδάφισαν τα αυθαίρετα τσιγγάνικα παραπήγματα σε κατοικημένες περιοχές των Άνω Λιοσίων και μία περίφραξη με ελενίτ και κοιλοδοκούς στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ. Επιπλέον, κατεδάφισαν λυόμενο οικίσκο στον οποίο διέμεναν περιστασιακά τσιγγάνοι της περιοχής.

Οι τσιγγάνοι που διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση ενός εκ των παραπηγμάτων, βρήκαν απέναντί τους ως "συνομιλητή" τα σιδερόφρακτα ΜΑΤ,  με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την περιοχή χωρίς να εμποδίσουν τη διαδικασία της κατεδάφισης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Βασίλη Γεωργιάδη, "δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες". Ασφαλώς, θα προσθέταμε εμείς, η νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Αλλά στον Δήμο με τα μεγαλύτερα χρέη, όπου η υποβάθμιση της ζωής λόγω του ΧΥΤΑ είναι τεράστια και το περιβάλλον έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή, είναι υποκρισία η "εφαρμογή της νομιμότητας" να ξεκινά, με τη συνοδεία των ΜΑΤ και με τυμπανοκρουσίες, από κάποια παραπήγματα...


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ τι θες να μας πεις;σου πειραξαμε τους γιουφτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τους κάνανε αλλά επειδή το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις δείχνουμε και την μια και την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλές φορές βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή