ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


2  Νοεμβρίου  2012

Απαντήσεις – Προτάσεις – Επισημάνσεις – Παρατηρήσεις σχετικά με το 

 Ερωτηματολόγιο Ανοιχτής Δημόσιας Διαβούλευσης


ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ 2012-2014




Το  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  ενός  Δήμου  είναι  αφενός  ένα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα   τοπικής  ανάπτυξης  -  βελτίωσης  και  αναβάθμισης  της  λειτουργίας  των υπηρεσιών  του  Δήμου  και  αφετέρου  ένα  πρόγραμμα  ανάπτυξης  των  συνεργασιών του  Δήμου  με  άλλους  Φορείς.  Σε  αυτό  το  πλαίσιο  σας  καταθέτω  τις  απόψεις , τις προτάσεις  και  μέσα  από  αυτές  και  τους  προβληματισμούς  μου  με  την  ευχή  να  γίνει  το  καλύτερο  δυνατό  για  τον  τόπο.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ :
ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 18 ΖΕΦΥΡΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ :
6932438689
EMAIL :




ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΔΗΜ. Τ. Ο.  Ν.Δ.  ΖΕΦΥΡΙΟΥ



ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ :

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ 
ΜΕΛΟΣ  Δ. Σ. ΕΝΩΣΗΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜ. Τ. Ο. Ν. Δ.  ΖΕΦΥΡΙΟΥ




1
Πως αξιολογείτε τη συμβολή των επιλεγμένων γενικών στόχων, στην επίτευξη της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου ; (Σημειώστε στον κάθε πίνακα)

ΑΞΟΝΕΣ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Α.Π.1-3) :


ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
Α.Π. 1 : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΡΟ 1.1 : ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΤΟΧΟΙ
1.1.1  
 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ


Χ
1.1.2
ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΛΕΩ


Χ
1.1.3
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Χ

1.1.4
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Χ
ΜΕΤΡΟ 1.2 : ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΤΟΧΟΙ
1.2.1  
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ


Χ
1.2.2
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Χ

1.2.3
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Χ


Γενικές Παρατηρήσεις & Προτάσεις επιπλέον Στόχων για τον Άξονα Προτεραιότητας 1 :

1. Δημιουργία στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής (μέσω Ε.Σ.Π.Α. η με σύμπραξη Δήμου με ιδιώτες)  ενός τεράστιου περιβαλλοντικού πάρκου στο οποίο να δημιουργηθούν δράσεις και ενέργειες οι οποίες θα επιτρέπουν αφενός την αξιοποίηση του (επισκέψιμο από όλα τα σχολεία ) και αφετέρου την  ευαισθητοποίηση όλων για τη φύση και το περιβάλλον. (Κάτι παρόμοιο υπάρχει στη Μαλακάσα Αττικής). Η παραπάνω δράση μπορεί να συμβάλει θετικά και στην εικόνα του Δήμου προς τα έξω και να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και επιχειρηματικότητα ειδικά των νέων.

2. Απαλλοτρίωση όλων των εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης και δημιουργία πάρκου πρασίνου – ποδηλατοδρόμου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
3. Εκτός του Χ.Υ.Τ.Α. που πρέπει άμεσα να κλείσει πολύ μεγάλες Περιβαλλοντικές Πιέσεις  δέχεται ο δήμος  μας από τις  αποθήκες της Δ.Ε.Η. με τους μετασχηματιστές οι οποίοι περιέχουν  το  << κλοθέν>> καθώς και από τις  αποθήκες του Ο.Δ.Δ.Υ. που είναι πλέον δυο πολύ μεγάλες εστίες μόλυνσης και του αέρα αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα. Πρέπει οριστικά και αμετάκλητα  να απομακρυνθούν από το Δήμο μας.  
4. Κατασκευή δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας παραρεμάτιων  σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα, και κλείσιμο του ρέματος Εσχατιάς καθώς εδώ και πολλά έτη είναι σοβαρή αιτία μόλυνσης και μεταφοράς μικροβίων - και όχι μόνο - εξαιτίας της αλόγιστης εναπόθεσης κάθε είδους  στερεού η υγρού τοξικού υλικού.
5. Οι  Χώροι αστικού πρασίνου – Πλατείες – Παιδικές Χαρές κ.α. από το  4,8 ποσοστό κάλυψης που έχουν σήμερα να πάει τουλάχιστον στο 20% την επόμενη διετία. Είναι απαράδεκτο στο Δήμο μας και ιδιαιτέρα στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου να υπάρχουν  σχολεία – πλατείες – πεζοδρόμια -  παιδικές χαρές  και άλλοι χώροι οι οποίοι είναι αφύτευτοι η έχουν ελάχιστο πράσινο.

6. Πλάκες πεζοδρομίου, ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ,επαρκής φωτισμός , και ταμπέλες σήμανσης κυκλοφορίας και οδών όπου δεν υπάρχουν  για να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας.

7 . Αναβάθμιση του Τμήματος  Ανακύκλωσης με συνεχή ενημέρωση σε σχολεία , κατοικίες και επιχειρήσεις για τη σημασία της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα  και  κοινές δράσεις μαζί με φορείς και συλλόγους. Σημειώνω εδώ ότι ειδικά η ανακύκλωση κλαδιών και φύλλων από φυτά και δένδρα (πριονίδι – φυτόχωμα)  την οποία θα  μπορούσε να κάνει ο δήμος μας με πολύ μικρό σχετικά κόστος μέσω της υπηρεσίας πρασίνου να αποδειχθεί κατά πάσα πιθανότητα και κερδοφόρα. Το κάνει εδώ και λίγα χρόνια ήδη ο Δήμος Πεντέλης  αλλά και άλλοι Δήμοι.

 8. Κοινή και ενιαία πολιτική στη χρήση νερού και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες με ταυτόχρονη ίδρυση συνεργείου 24ωρης άμεσης επέμβασης για επισκευή βλαβών και έλεγχο για υπέρμετρη χρήση του από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

  9. Ίδρυση Γραφείου ελέγχου εξοικονόμησης ενέργειας όλων των Δημοτικών , Σχολικών , Αθλητικών και άλλων κτιρίων (φορέων & συλλογών ) και ενημερωτικά φυλλάδια για εξοικονόμηση ενέργειας.

10. Επειδή είναι προφανές πλέον σε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες ότι η αστική συγκοινωνία στο Δήμο μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη, πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση σοβαρή συζήτηση και επανασχεδιασμός με όλους όσους εμπλέκονται στο παραπάνω θέμα , με βάση τις σημερινές ανάγκες των δημοτών μας , με δρομολόγια που θα είναι ακριβή, χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές, αλλά και να προχωρήσει ο Δήμος μας σε σχεδιασμό τοπικής συγκοινωνίας.

11. Έλεγχο στατικότητας όλων των Δημοτικών – Σχολικών και άλλων κτιρίων καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.




ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ

Α.Π. 2 : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΕΤΡΟ 2.1 : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ &  ΙΣΟΤΗΤΑ

ΣΤΟΧΟΙ
2.1.1  
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Χ

2.1.2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


Χ
ΜΕΤΡΟ 2.2 : ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΣΤΟΧΟΙ
2.2.1  
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Χ
2.2.2
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χ

ΜΕΤΡΟ 2.3 : ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΧΟΙ
2.3.1  
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Χ

2.3.2
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Χ







Γενικές Παρατηρήσεις & Προτάσεις επιπλέον Στόχων για τον Άξονα Προτεραιότητας 2 :
1. Από τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για το δήμο μας θα πρέπει  πλέον να είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ειδικών ομάδων πληθυσμού οι οποίοι είναι περίπου το 17% των κατοίκων. Κατά την άποψη μου ο Δήμος μας θα πρέπει να κινηθεί σε δυο πολύ σημαντικούς  άξονες:
Α) Ίσες ευκαιρίες στην πρωτοβάθμια υγεία , την εργασία, την εκπαίδευση, στον αθλητισμό στην κατάρτιση και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου (Κοινωνική Υπηρεσία κ.ά.) για να μη νοιώθουν και οι ίδιοι αποκλεισμένοι με ότι αυτό συνεπάγεται.
Β) Τήρηση των Νόμων και της Τάξης από όλους  και ιδιαιτέρα σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία αυθαιρέτων κατασκευών και παραπηγμάτων , παράνομες συνδέσεις νερού και ρεύματος, ανεξέλεγκτη εναπόθεση σε πολλά σημεία του δήμου μας ακόμα και τοξικών υλικών , κάψιμο καλωδίων ,  καταλήψεις οικοπέδων και σπιτιών , πυροβολισμοί παράνομη οδήγηση κ.α.

2.      Δημιουργία πλέον των ήδη υπαρχόντων :  παιδικών σταθμών , νηπιαγωγείων ,
      δημοτικών και   δημιουργία ημερήσιου η νυκτερινού σχολείου δεύτερης ευκαιρίας
      υποχρεωτικής εκπαίδευσης αλλά και λυκείου λόγω της αυξημένης παρουσίας
       κατοίκων με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

3.      Δημιουργία πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για όλους τους φορείς – συλλόγους – παρατάξεις και κόμματα που δραστηριοποιούνται ενεργά στο δήμο μας.
4.       Δημιουργία μεγάλης και σύγχρονης ηλεκτρονικής  βιβλιοθήκης – μελετητηρίου – φροντιστηρίου με ταυτόχρονη σύνδεση με όλα τα σχολεία αλλά και τους μαθητές της περιοχής μας μέσω διαδυκτίου.
5.      Κατασκευή ποδηλατοδρόμου όπου θα ξεκινάει από το πάρκο Κώστας Λιάρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου και μέσω των οδών 25ης Μαρτίου - Κρητικού Πελάγους - Ναυπλίου – Αιγαίου Πελάγους – Πηνειού – 25ης Μαρτίου και Λ. Φυλής να καταλήγει στη Μονή Κλειστών της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

 6.   Αναδιοργάνωση  του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου μας το οποίο όσο έργο και αν προσφέρει στη νεολαία μας χάνετε και δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες και σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας σε όλα σχεδόν τα αθλήματα αλλά όχι με τους ίδιους πόρους και με τους ίδιους στόχους και προσδοκίες, με αποτέλεσμα και χρήματα να χάνονται , αλλά και αθλητές να πηγαίνουν σε ομόρους Δήμους η άλλα Αθλητικά Σωματεία.
7. Ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων – κοινωνικών ιατρείων – κοινωνικών φροντιστηρίων – κοινωνικών φαρμακειών και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες  για τους άνεργους τους χαμηλόμισθους , τους χαμηλοσυνταξιούχους , τους πολύτεκνους , αλλά και όλους τους οικονομικά ασθενέστερους και αναβάθμιση στις Δημοτικές Κοινότητες Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων του ιατροκοινωνικού  κέντρου  πρωτοβάθμιας  υγείας για όλους τους κατοίκους και περισσότερο  για όσους έχουν ιδιαίτερα  κοινωνικά  χαρακτηριστικά.
8.  Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η δημιουργία στέγης αστέγων και απόρων οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει τα πάντα και είναι κυριολεκτικά στο δρόμο.




ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
Α.Π. 3 : ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΣΤΟΧΟΙ
3.1.1  
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Χ

3.1.2
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Χ
ΜΕΤΡΟ 3.2 : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΧΟΙ
3.2.1  
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ


Χ


Γενικές Παρατηρήσεις & Προτάσεις επιπλέον Στόχων για τον Άξονα Προτεραιότητας 3 :

  1. Λόγω της οικονομικής κρίσης πιστεύω ότι θα ήταν δυνατή η δημιουργία Μόνιμου Κυριακάτικου Παζαριού σε συγκεκριμένο χώρο οπού θα ορίσει ο Δήμος και θα λειτουργεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς με συγκεκριμένες θέσεις , έχοντας σαν στόχο επιπλέον έσοδα και για το Δήμο αλλά και ένα εισόδημα για εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν καμιά τύχη στην εύρεση εργασίας , λόγω και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχουν.


         2. Συμβουλευτικό Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες. Σας αναφέρω από προσωπικές εμπειρίες ότι σε ποσοστό πάνω από 85% πολλοί κάτοικοι του δήμου μας ιδιαίτερα νέοι δεν βρίσκουν εργασία έστω και προσωρινή γιατί δεν γνωρίζουν που αλλά και πως να καταθέσουν αιτήσεις για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας παρόλο που οι περισσότεροι έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για όσους και όσες θέλουν να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις και αγνοούν προγράμματα πολύ σημαντικά που αφορούν την επιδότηση έναρξης – λειτουργίας – απασχόλησης προσωπικού κ.α. , για αρκετούς κλάδους.

3. Ευαισθητοποίηση των κατοίκων  μέσα από διάφορες εκδηλώσεις  σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας ώστε να προτιμούν τα καταστήματα της περιοχής μας γιατί έτσι συμβάλουν και σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της τοπικής ανεργίας.






ΑΞΟΝΕΣ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Α.Π.4) :


ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
Α.Π. 4 : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΜΕΤΡΟ 4.1 : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΣΤΟΧΟΙ
4.1.1  
 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Χ

4.1.2
ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ


Χ
ΜΕΤΡΟ 4.2 : ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΤΟΧΟΙ
4.2.1  
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Χ
ΜΕΤΡΟ 4.3 : ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΣΤΟΧΟΙ
4.3.1
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Χ

ΜΕΤΡΟ 4.4 :  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΤΟΧΟΙ
4.4.1
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ


Χ
4.4.2
ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ


Χ
4.4.3
ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΕΞΟΦΛΗΣΗ Π.Ο.Ε., ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΓΙΩΝ


Χ

Γενικές Παρατηρήσεις & Προτάσεις επιπλέον Στόχων για τον Άξονα Προτεραιότητας 4 :

1. Δωρεάν ασύρματο internet μέσω του Δήμου σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.

2. Αξιοκρατική αξιοποίηση όλου του προσωπικού του Δήμου , και τακτοποίηση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν (Ξένιος κ.α.).


3. Μείωση μισθωμένων κτιρίων και συστεγάσεις υπηρεσιών  έχοντας σαν στόχο όχι την ερήμωση αλλά την ενδυνάμωση των υπηρεσιών που μπορούν να παρασχεθούν στις Δημοτικές Κοινότητες Ζεφυρίου και Φυλής στοχεύοντας στην ποιο γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη.

4. Διαφάνεια παντού ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα χρήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος μας και βοήθεια σε όλους όσους την χρειάζονται μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες του οι οποίες θα πρέπει να είναι πραγματικά στην διάθεση όλων των κατοίκων και ειδικότερα αυτών των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης.


Εκτός των παραπάνω που αφορούν το σύνολο του Δήμου μας ειδικά για την
 Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου σχετικά με τις προτάσεις για το  επιχειρησιακό
πρόγραμμα του Δήμου μας για τα επόμενα δύο χρόνια έχω να επισημάνω –
 προτείνω τα παρακάτω.

  .  Πεζοδρόμηση των οδών : Έβρου – Πέτρουλα (από Παπαφλέσσα έως  Ρήγα Φεραίου) –
Καλπακίου – Βοιωτίας – Ζαλόγγου – Κολλέτη – Π. Έλλη – Πάτμου – Ικαρίας – Μεγάλου Σπηλαίου
 – Ρίτσου – Μιαούλη (από Π. Γρηγορούσας έως Μ. Σπηλαίου) – Κέννεντυ – Ηρακλείου –
Τσαβέλλα- Τήνου – Κρυστάλλη (από Μπουμπουλίνας έως Τσακάλωφ) – Τσακάλωφ
 (από Δράκου Τόνγκα έως Σουλίου) – Αδιέξοδο κάθετο επί της οδού Πετρόμπεη- Αδιέξοδο
κάθετο επί της οδού Μεσολογγίου.


  .  Αποζημίωση (αν δεν έχει γίνει) , διαμόρφωση ( παγκάκια φύτεμα κλπ ) ,
επαρκής φωτισμός και συντήρηση των πλατειών και παιδικών χαρών που
 βρίσκονται επί των οδών :

1.)    28ης  Οκτωβρίου – Ναυαρίνου – Πέτρουλα – Κύπρου
2.)    Φιλικής Εταιρείας -  Ναυαρίνου – Ανεξαρτησίας – Κανάρη
3.)    Φιλικής Εταιρείας – Βύρωνος – Μακαρίου
4.)    Σαράφη-Γράμμου
5.)    Βάρναλη – Τολστόι – Αγίου Φανουρίου – Σολωμού
6.)    Λευκάδος  - Τολστόι - Γενναδίου – Τεπελενίου
7.)    Κουτσονίκα – Δράκου Τόνγκα – Τσακάλωφ
8.)    Κορυτσάς  - 25ης Μαρτίου – Ικαρίας
9.)    Σκυλοσόφου – Κατσαντώνη – Ολυμπιάδος  - Παπανικολή
10.)  Αρκαδίου – Μπουμπουλίνας  - Π. Μελά
11.) Επισκευή του οικήματος που στεγάζεται ο Σύλλογος Πελοπονησίων στην
12.)  πλατεία Κολοκοτρώνη
13.) Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων που βρίσκονται πέριξ  των Εκκλησιών :
              Παναγίας  Γρηγορούσας , Αγίου Στυλιανού και Αγίου Φανουρίου.

  .  Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς που γίνετε κάθε Τρίτη στον χώρο που έχει ορισθεί
 εδώ και αρκετό καιρό (μεταξύ της Αττικής οδού και της οδού Γρηγορίου Ε΄) αφού
 τελειώσουν τα έργα , τα οποία έχουν σταματήσει για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

  .  Αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται πλησίον του Αίθριου πάνω από την
 Αττική οδό του οποίου η αρχική πρόβλεψη ήταν να χρησιμοποιηθεί σαν
πάρκιγκ οχημάτων λόγω της στάσης του προαστιακού που τελικά δεν έγινε.

  .  Διάνοιξη του σημείου που βρίσκεται στη συνέχεια της οδού Προμηθέως της
Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου και οδηγεί στη Λ. Φυλής  πλησίον της Αττικής Οδού.

  .  Αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται επί των  οδών Βύρωνος – Ηπείρου –
 Ανεξαρτησίας – Ολυμπιάδος  στον οποίο ήταν μέχρι πρότινος το γήπεδο και
 οι αποθήκες της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου και αυτή τη στιγμή έχει
καταντήσει μία μικρή χωματερή.

  .  Άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των κλειστών γυμναστηρίων
του δήμου μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια