Αιτήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες σε προπτυχιακά προγράμματα του ανοικτού πανεπιστημίου



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ : Αιτήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες σε προπτυχιακά προγράμματα του ανοικτού πανεπιστημίου.
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος φοιτητών - Ατόμων με ειδικές ανάγκες - σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Τα προγράμματα και οι προσφερόμενες θέσεις ανά πρόγραμμα έχουν αναλυτικά ως εξής:
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό: 40 - Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό: 40 - Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός: 5 - Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες: 10 - Πληροφορική: 50 - Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών: 50.
Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2013.
Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση).
Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 5 του Ν.2552/97 όπως αυτές καθορίζονται από τις οικείες Υπουργικές Αποφάσεις.
Προσοχή! Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθ. 35 του Ν. 3794/09 και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων του Ε.Α.Π. δεν δύνανται, λόγω της φύσης της επιστήμης, να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Πληροφορική» άτομα με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Καλούνται, επίσης, προτού υποβάλουν αίτηση, να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους, οι οποίες είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο www.eap.gr. Η υποβολή της αίτησης συνεπάγεται και την αποδοχή των προϋποθέσεων εισαγωγής, συμμετοχής και φοίτησης σε κάθε πρόγραμμα σπουδών.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2012.

πηγή: https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/13ad67a48dffbb56

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια