Αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής


  ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
     «όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
(Συμμετείχαν 120 συνάδελφοι)
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
 ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Υιοθετήθηκε το Πλαίσιο Αιτημάτων της ΟΛΜΕ, αλλά το τελευταίο σημείο του να συμπληρωθεί:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ. Καταψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης. Στη θέση του ζητούμε να υιοθετηθούν στα κύρια σημεία τους οι αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕ.

  • Υιοθετήθηκε Ψήφισμα της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με το οποίο η ΓΣ της ΕΛΜΕ καλεί τα κόμματα να ψηφίσουν στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, και κάθε άλλη ανάλογη, για κατάργηση όλων των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της Δανειακής Σύμβασης.
  • Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 26/9/12. Νέα 48ωρη γενική απεργία και συλλαλητήρια το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη βουλή ή σε σταθερό συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Νέες γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά τη 48ωρη για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Την ίδια περίοδο απογευματινά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες περιοχές της χώρας.
  • Επαναβεβαιώνουμε τη συμμετοχή μας στο Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και στο Συντονισμό ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ στην Αττική. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δράσεις τους, όπως τη διοργάνωση Εκπαιδευτικού Διημέρου τον Οκτώβρη.
  • Κάλεσμα για να συγκροτηθεί «κοινό μέτωπο για ξεσηκωμό» στην τοπική κοινωνία. Καλούμε το Σύλλογο ΠΕ, τα άλλα σωματεία της περιοχής και φορείς, γονείς και μαθητές σε κοινή συνάντηση ενάντια στο νέο μαύρο μέτωπο της καταστροφής. Τώρα που η φτώχεια, ο φασισμός κι ο ρατσισμός εξαπλώνονται ραγδαία, ιδιαίτερα στις φτωχογειτονίες, και σφιχταγκαλιάζονται με την αμάθεια, την τυφλή βία και την εγκληματικότητα, οφείλουμε και πάλι να δράσουμε συντονισμένα, ενωτικά κι αγωνιστικά. Σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία δημιουργούμε πυρήνες κοινωνικής αλληλεγγύης, δημοκρατίας και αντιφασιστικής δράσης και στηρίζουμε ανάλογες δράσεις και ευρύτερα, όπως τις εκδηλώσεις στις 30/9 στον Κολωνό και στις 14/10 στο Γκάζι.
  • Σε αυτήν τη βάση το ΔΣ και η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα οργανώνουμε Διήμερο πολιτισμού και αντίστασης με κινητοποιήσεις, Συνελεύσεις εργαζομένων και δράσεις στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις γειτονιές. Γίνεται κατάληψη δημόσιων κτιρίων  κι άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία.Αρχίζουμε ξανά μαθήματα αλληλεγγύης, ελέγχουμε τα κυλικεία ώστε να παρέχουν ποιότητα και οικονομικές τιμές. Στηρίζουμε δράσεις για τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες, ανάπτυξη κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου.
  • Όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Παιδείας. Όχι άλλες οικονομικές περικοπές στο νεόφτωχο, αξιολογούμενο κι ιδιωτικοποιούμενο σχολείο της αγοράς. Στο Δήμο Φυλής, τους 9 μήνες του 2012 για 45 σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας δόθηκαν μόνο 78000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές και τα νοσοκομεία από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον αντίστοιχο στο φυσικό αέριο.
  • Προστασία της οργανικότητας και της εργασίας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική θέση και τη δουλειά του. Η μετάθεση να συνεπάγεται και οργανική θέση για το μετατιθέμενο. Να προσληφθούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ, που παράνομα μένουν ακόμη εκτός διορισμών. Να μη γίνει καμιά απόλυση, έστω και μια σημαίνει απεργία μαζική. Τα σχολικά τμήματα να έχουν ως ανώτατο όριο τους 25 μαθητές (20 κατεύθυνση & 10 εργαστήριο). Να διεκδικηθούν και οι 20 ως ανώτατο όριο εξαιτίας προβληματικής σχολικής στέγης και ειδικών κοινωνικών συνθηκών έκτακτης ανάγκης (υψηλό ποσοστό Ρομά, μεταναστών και παλλινοστούντων,  ανεργίας και σχολικής εγκατάλειψης, έντονη φτωχοποίηση, ραγδαία αύξηση βίας κι εγκληματικότητας). Όχι σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων. Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας,αλλά και διασφάλιση των μειωμένων διδακτικών ωραρίων για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Κατάργηση  των νόμων της αξιολόγησης (ν. 2986/11, καθηκοντολόγιο)Όχι στην αυτοαξιολόγηση σχολείων, μαθητών και  εκπαιδευτικών, που δεν πέρασε στην ΕΛΜΕ μας, και εισάγει την αξιολόγηση. Κανένας συνάδελφος μέντορας-αξιολογητής και διαγραφή από τα σωματεία όσων γίνουν. 
  • Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση ή άλλους τρόπους. Το ΔΣ, η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα κι όλοι οι συνάδελφοι, με συνεχείς παρεμβάσεις στα σχολεία, τα σεμινάρια, τις επιμορφώσεις και τη διοίκηση ζητούμε από τα στελέχη να διαλέξουν: ή το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή την τρόικα και την πολιτική διάλυσης της δημόσιας Παιδείας.  Αποφασίζεται ανοικτή στάση εργασίας και κινητοποίηση όπου χρειάζεται.
  • Όχι στο διευθυντή δερβέναγα, αξιολογητή και manager και στην πλήρη  κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων. Επιπλέον, οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα νέα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου. Πρέπει να  υπάρχει  λογοδοσία των πειθαρχικών στα Σωματεία σε μια περίοδο που ήδη ο αυταρχισμός κι η αυθαιρεσία της διοίκησης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων και ολόκληρων συλλόγων και την τρομοκράτηση με την παρουσία των ελεγκτών Δ.Διοίκησης.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν ουσιαστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα σε βάρος της υγείας που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ. Να καταργηθεί το όριο των 200 επισκέψεων και η συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Πάγια θέση μας πρέπει να είναι η κάλυψη των εξόδων των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η προστασία των επικουρικών ταμείων.
  • Να καταργηθούν τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και το βαθμολόγιο-σφαγείο με κατάργηση-ανατροπή του 4024/11. Να υπάρχει απρόσκοπτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους. Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010.  Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.
  •  Αγωνιζόμαστε για Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν και Δημοκρατική. Παιδεία 12χρονη ενιαία και υποχρεωτική. Παιδεία υψηλού επιπέδου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες όλων των νέων, Ελλήνων και μεταναστών, που κατοικούν στη χώρα. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

Δημοκρατία, Ισότητα, Παιδαγωγική ελευθερία και
Οικονομικοί πόροι για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
Προστασία όλων των Δημόσιων Αγαθών


ΠΗΓΗ:http://www.live-pro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια