ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ




Ξεκίνησε και φέτος η νέα χρονιά στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς και το όνειρο εκατοντάδων νέων ζευγαριών στο δήμο μας να βρουν μια θέση σε αυτούς για τα παιδιά τους παρέμεινε ανεκπλήρωτο. Ο οικονομικός στραγγαλισμός που υπέστησαν οι οικογένειες από την εφαρμογή των μνημονίων και η αδυναμία τους να στείλουν τα παιδιά τους όπως έκαναν παλαιότερα και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των αιτήσεων συμμετοχής στους σταθμούς του δήμου μας.
Πέρσι φιλοξενήθηκαν στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Φυλής 780 παιδιά, πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια. Φέτος οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις χίλιες από τις οποίες θα
εγκριθούν μόνο 680 που σημαίνει ότι παραπάνω από 300 παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τις μεγάλες ευθύνες της πρόθυμης Διοίκησης του Δήμου μας για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς, που δεν αντιδρά στις συνεχείς μειώσεις των κρατικών χρηματοδοτήσεων από την τρικομματική κυβέρνηση των υπηρετών του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική πρόταση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση που καλεί τους δημάρχους να μειώσουν κατά 20% τις δαπάνες ανά παιδί που φιλοξενείται στους σταθμούς, προκειμένου να «χωρέσουν» περισσότερα. Καλούμε τους γονείς να ασκήσουν πιέσεις στη Διοίκηση του Δήμου ούτως ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Ο Δήμος να απαιτήσει επαρκή κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σταθμών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής έχοντας σαν κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας διεκδικεί :
Αποκλειστικά κρατικούς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Κτηριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομές και ποιότητα φαγητού. Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών με πλήρη κατάργηση των τροφείων.
Εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με σταθερή και μόνιμη εργασία.
Μονιμοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δημήτρης Τσιουμπρής
Βασίλης Φάρκωνας
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια