ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Μία από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Χωριό του Δήμου Αχαρνών, από την Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Αχαρνών. Ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία θέτοντας στέρεες βάσεις για έναν νέο θεσμό στην πόλη μας. 206 αθλητές από την Αττική, αλλά και το Εξωτερικό (Αγγλία, Αφρική, Γαλλία) συμμετείχαν στους δύο αγώνες, στην ημιμαραθώνια διαδρομή των 21,1χλμ και στην εναλλακτική, μικρή διαδρομή των 5,71χλμ. Η αρχή δόθηκε έξω από
το Στάδιο του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ ο τερματισμός μέσα στον χώρο του Σταδίου. Την «μπιστολιά» για την έναρξη του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων. Στον ημιμαραθώνιο πρώτευσε ο STAN FIJNAUT με χρόνο 1:25:26, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ  με χρόνο 1:50:03.
Στη διαδρομή των 5.71Κ πρώτος τερμάτισε ο ΑΘΑΝ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ με χρόνο 21:37, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΧΟΥ με χρόνο 29:49.
Χαρακτηριστικό του αγώνα πως ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρια ήταν σοφά μελετημένη από την Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν το τρέξιμο και είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής. Ευχάριστη έκπληξη στους συμμετέχοντες αθλητές προκάλεσε η ηλεκτρονική χρονομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω Η/Υ με το λογισμικό χρονομέτρησης CHRONOS της εταιρίας HEX.Ο χρόνος τερματισμού, καθώς και ενδιάμεσοι χρόνοι (Lap Times) στα περάσματα των 5.130μ ,10.260μ, 15.390μ και 20.520μ καταγράφηκαν ηλεκτρονικά και μέσα στην ημέρα, το αργότερο μέχρι αύριο, θα έχουν αναρτηθεί ολοκληρωμένοι πίνακες αποτελεσμάτων με τον χρόνο τερματισμού, τους ενδιάμεσους χρόνους και το μέσο ρυθμό (min/K).
Σε διάφορα σημεία της διαδρομής ομάδες υδροδοσίας πρόσφεραν κρύο νερό στους δρομείς εν κινήσει, ώστε να μην αφυδατωθούν, ενώ σε διάφορα σημεία υπήρχαν και οι γνωστοί «δείκτες» που διευκόλυναν τους δρομείς στην κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσουν. Φυσικά πολύτιμος ήταν και ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας που διευκόλυνε την κυκλοφορία και έκανε περιπολίες σε περίπωτηση που κάποιος δρομέας χρειαστεί οτιδήποτε, ενώ και η Τροχαία ήταν σε επιφυλακή, σταματώντας την κυκλοφορία στον παράδρομο της Λ. Κύμης αλλά και στην είσοδο Γ’ του Ολ. Χωριού.
Στο τέλος του αγώνα η επιτροπή είχε προβλέψει να προσφέρει στους αγωνιζόμενους ισοτονικά ποτά, μπανάνες, σάντουιτς, αλλά και μία μερίδα φαγητού (ρύζι με λουκάνικο όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις) ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και την ενέργεια που δαπάνησαν στην προσπάθεια τους.
Η Επιτροπή πρόβλεψε και την έκδοση πιστοποιητικών επίδοσης (Performance Certificate), όπως γίνεται σε μεγάλους αγώνες δρόμου, για όλους τους δρομείς, στο οποίο θα περιέχονται ο τελικός και οι ενδιάμεσοι χρόνοι. Το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο για Download από το διαδίκτυο σύμφωνα με οδηγίες που θα δημοσιευτούν την επομένη του αγώνα. Οι δρομείς θα έχουν την δυνατότητα, εάν επιθυμούν να το εκτυπώσουν στην πίσω όψη του αναμνηστικού διπλώματος που θα λάβουν με τον τερματισμό τους. Ειδικά για τους δρομείς που ανήκουν σε Συλλόγους Δρομέων (Απόλλων Δυτ. Αττικής, ΣΔΥΑ, ΣΔΥΠ, ΣΑΦΑΝΣ κλπ) θα υπάρχει η δυνατότητα όπως τα Πιστοποιητικά Επίδοσης αποσταλούν εκτυπωμένα στους Συλλόγους τους, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι το δηλώσουν στην Οργανωτική Επιτροπή μέσω e-mail μετά το πέρας του αγώνα.
Μόνο ο καυτός ήλιος ήταν αυτός που έκανε δύσκολη την διεξαγωγή του αγώνα, κάτι που, όμως, είχε προβλεφθεί, καθώς μία εβδομάδα πριν ο αγώνας μετετέθη με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, κατά μία ώρα νωρίτερα.
Διπλώματα Αναμνηστικά αλλά και μετάλλια πήραν όλοι όσοι συμμετείχαν στους δύο αγώνες δρόμους, αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά στο συγκεκριμένο άθλημα, όχι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλητές.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στον εκπληκτικό speaker που κατάφερνε με τα λεγόμενα του να «ντύσει» πανέμορφα την εκδήλωση και να εμψυχώνει ταυτόχρονα τους δρομείς, και δεν ήταν άλλος από τον Μαραθονοδρόμων, συμπολίτη μας και έναν από τους εμπνευστές της διοργάνωσης, Παναγιώτη Γεώργο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Σημαντικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του αγώνα ήταν ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αχαρνών (Α.Ο.Δ.Α), καθώς και ο Αθλητικός Σύλλογος ΦΟΙΒΟΣ που χωρίς αυτούς ο 3ος Ημιμαραθώνιος δεν θα είχε την ίδια επιτυχία.
Θερμά, ωστόσο, ευχαριστούμε και τους χορηγούς μας, την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, που προσέφερε νοσηλευτή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, την ταβέρνα ΝΩΝΤΑΣ που προσέφερε το γεύμα των δρομέων, την ταβέρνα ΚΙΤΣΑΡΩΝΑΣ που προσέφερε νερά και σαλάτες, τον Φούρνο ΚΑΠΛΑΝΗΣ που προσέφερε τα σάντουιτς, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Έμπορο Λαϊκών Αγορών ΠΕΤΑΚΟ ΓΙΩΡΓΟπου προσέφερε τις μπανάνες, το κατάστημα αθλητικών ειδών NRG Sports ΚΑΤΣΑΝΔΡΗΣ που προσέφερε τα μπλουζάκια των εθελοντών, τον κ. ΠΑΣΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ που προσέφερε διάφορα είδη οικιακής χρήσης, το Τυπογραφείο TYPO για αφίσες, διπλώματα κλπ αλλά και τοACHARNORAMA που ήταν Χορηγός Επικοινωνίας αυτής της διοργάνωσης.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους θερμά για την συμπαράστασή σας στο εγχείρημάς μας!
Να σημειώσουμε πως όσα τρόφιμα περίσσεψαν δόθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε κλινική της πόλης μας. Συγχαρητήρια σε όλους ήταν μία άψογη διοργάνωση αντίστοιχη διεθνών επαγγελματικών διοργανώσεων! Και του χρόνου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια