Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΕΣΥΝ

 Με μεγάλη επιτυχία, παλμό και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής του ΕΣΥΝ στην Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια.





Στην εκδήλωσή μας συμμετείχαν 52 φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχήςμεταξύ των οποίων η Ένωση Γονέων και Σύλλογοι Γονέων από Άνω Λιόσια και Φυλή, Σωματεία Εργαζομένων, Πολιτιστικοί-Εξωραϊστικοί, Τοπικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, καθώς και δύο Αθλητικές Ομοσπονδίες, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Click me! 
Με ιδιαίτερη τιμή υποδεχθήκαμε τους Συλλόγους Οικογένειας των Θεραπευτικών Κοινοτήτων ΔΙΑΒΑΣΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ, καθώς και τη νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, που δίνουν σκληρή μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ, την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και την απαξίωση των "στεγνών" προγραμμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Άννα-Μαρία Ζερβουδάκημέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής του ΕΣΥΝ, που ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες φορείς.

Στη συνέχεια ο Μάκης ΣίμοςΑντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, ευχαρίστησε το ΕΣΥΝ για την ενεργή συμβολή του στους αγώνες ενάντια στο νέο Νόμο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση. Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά στις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής του Νόμου αυτού που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της απεξάρτησης, όπως είναι η διαρκής επισφάλεια με εργασιακές σχέσεις-"λάστιχο" για τους θεραπευτές, η οποία υπονομεύει την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους θεραπευόμενους, που είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχία των προγραμμάτων. Στο φόντο της έξαρσης της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για ενίσχυση της πρόληψης σε όλους τους χώρους νεολαίας και τα σχολεία, καθώς και για ανατροπή της κρατικής "αντιναρκωτικής" πολιτικής που διαρκώς την υποβαθμίζει.

Από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ο Γραμματέας Σωτήρης Κλωνάρης στάθηκε στην ανάγκη έντασης της πάλης ενάντια στις συνέπειες του συγκεκριμένου Νόμου, με στενότερο συντονισμό των φορέων που βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Κοινότητας στη Δυτική Αθήνα, μαζί με το ΕΣΥΝ και τα Παραρτήματά του.

Από την Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ο Πρόεδρος Γιώργος Καλαϊτζίδης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του πολύχρονου έργου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στη βάση της πρωτοποριακής φιλοσοφίας των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, η διατήρηση της οποίας απειλείται από τα μέτρα της κυβέρνησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτυχή και γόνιμη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με το ΕΣΥΝ όλα τα τελευταία χρόνια, με σειρά κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.

Στην κεντρική ομιλία που ακολούθησε, ο Χάρης Κωστόπουλος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής του ΕΣΥΝ, εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη συμπαράσταση του ΕΣΥΝ στον αγώνα των Συλλόγων Οικογενειών για την υπεράσπιση του ΚΕΘΕΑ και του χαρακτήρα του. Ανέπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΣΥΝ για ουσιαστική αντιναρκωτική πολιτική με έμφαση στην πρόληψη, και απηύθυνε κάλεσμα για υιοθέτησή του από όλους τους φορείς, στο έδαφος της κοινής δράσης τους με το Παράρτημά μας για μια σειρά από λαϊκά προβλήματα, όπως οι ελλείψεις στα σχολεία, η τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΙΚΑ) των Άνω Λιοσίων, η συνέχιση και επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού. Τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά, που αποτελούν εκφάνσεις της πολύπλευρης υποβάθμισης της περιοχής, είναι αλληλένδετα και έχουν κοινά αίτια με την έξαρση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, αίτια που είναι κοινωνικά και εντοπίζονται στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στο κυνήγι του κέρδους των λίγων και ισχυρών, εκείνων των συμφερόντων που καταδικάζουν τους πολλούς στη φτώχεια και την ανασφάλεια, και ταυτόχρονα θησαυρίζουν από το εμπόριο των ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, με τη σκέψη στους λαούς που υποφέρουν από τις πολεμικές συγκρούσεις γύρω από τη χώρα μας, με την ενεργή εμπλοκή της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι είναι τα ίδια συμφέροντα που "σπέρνουν" παντού εστίες πολέμου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΕΣΥΝ λέει ένα μεγάλο "Ναι" στο δικαίωμα των λαών να συμβιώνουν ειρηνικά και να ευημερούν, και στηρίζει τα αιτήματα του λαϊκού κινήματος για απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους και επιστροφή της φρεγάτας του ΠΝ από την Ερυθρά Θάλασσα. Τέλος, ανέδειξε ότι μέρος της συνολικά αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι και η κρατική "αντιναρκωτική" πολιτική που ιατρικοποιεί ένα κατεξοχήν κοινωνικό φαινόμενο όπως η τοξικοεξάρτηση, διακρίνει τους χρήστες σε "λειτουργικούς" και "μη λειτουργικούς" και τα ναρκωτικά σε "μαλακά" και "σκληρά", αποδυναμώνοντας την πρόληψη και καλλιεργώντας το συμβιβασμό με τη χρήση ουσιών μέσω της λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) και της έμφασης στη "μείωση της βλάβης" σε βάρος της "στεγνής" απεξάρτησης.

Το πρόγραμμα των αθλητικών επιδείξεων "άνοιξε" με πάλη ανδρών από τον Α.Γ.Σ. ΑΡΚΩΝ, με επικεφαλής τον Αμιράν Καρντάνοφχάλκινο Ολυμπιονίκη το 2000 στο Σίδνεϊ και ομοσπονδιακό προπονητή στην ελευθέρα πάλη. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον προπονητή του Συλλόγου Ανανία Αφεντουλίδη.

Συνέχεια έδωσε το τμήμα tae kwon do του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, με επικεφαλής τον προπονητή Παναγιώτη Βαστάκη. Την επίδειξη έκανε ο αθλητής του Ομίλου Αριστοφάνης Κοπαλίδης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίδειξη πάλης γυναικών και ανδρών από τους προπονητές του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Δήμητρα Χριστοδουλάκη και Σωτήρη Τζιανακόπουλο. Μαζί τους ήταν ο Χρήστος Ναβροζίδης ("El Greco"), προπονητής MMA, και η βοηθός προπονητή Δροσούλα Τζιανακοπούλου.

Με μία συναρπαστική και αξέχαστη ερμηνεία της αγαπημένης κωμωδίας "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον, μιας εξαιρετικά ξεκαρδιστικής αλλά ταυτόχρονα και διδακτικής παράστασης, η Παιδική-Εφηβική Θεατρική Ομάδα "Ταξιδευτές" έστειλε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους, κρατώντας μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και αλληλεπιδρώντας μαζί του σε κάθε ευκαιρία.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες φορείς, οι αθλητές και οι προπονητές, καθώς και όλοι όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχήςανανεώνοντας το "ραντεβού" τους στους επόμενους αγώνες ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης, ενάντια γενικότερα στη μάστιγα των εξαρτήσεων, αλλά και στις επόμενες μάχες και για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής.





































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια