Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δ.Σ. Άνω Λιοσίων

 


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων, με αφορμή τη μη τοποθέτηση βασικών εκπαιδευτικών στο σχολείο μας, ούτε στη Α’ αλλά ούτε και στη Β’ φάση τοποθέτησης  αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας καθώς και όλων των γονέων του σχολείου μας.


Click me!


Με την έλλειψη 2 βασικών εκπαιδευτικών  εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου,  όπου ένα τμήμα της Πέμπτης δημοτικού να μην έχει δάσκαλο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και το ολοήμερο να μην λειτουργεί. Συγκεκριμένα στο τμήμα που δεν υπάρχει δάσκαλος,  εισέρχονται διαφορετικοί δάσκαλοι στην αίθουσα τις διδακτικές ώρες, ώστε να μην περιφέρονται τα παιδιά ασκόπως στο σχολείο ή διαμοιράζονται στις άλλες τάξεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην συμβαδίζουν στην ύλη με τα υπόλοιπα σχολεία. Εργαζόμενοι γονείς αδυνατούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους στις 13:15 και καλούνται αφενός, να βρουν κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύονται ώστε να συνοδεύει τα παιδιά κατά την αποχώρηση τους, αφετέρου – ακόμα και να βρεθεί - καλούνται να αναλάβουν ένα ακόμα κόστος στον ήδη πολύ επιβεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τα παιδιάαφού η αποχώρηση τους, εξ ανάγκης, με συνοδεία κάποιου υπερήλικα παππού ή γιαγιάς εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Όλοι οι γονείς είναι προβληματισμένοι και εξοργισμένοι με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί φέτος στο σχολείο μας, βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για την άμεση λύση του προβλήματος.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη κάλυψη των κενών με αναπληρωτές, καθώς η περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί κατάφωρη αδιαφορία και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Απαιτούμε το αυτονόητο, δηλαδή δασκάλους στις τάξεις, για τα παιδιά μας!  Απαιτούμε ίση και δίκαιη παιδεία για όλους του μαθητές.

Καλούμε τους υπεύθυνους για να μας δώσουν άμεσα απαντήσεις για προτιθέμενες ενέργειες που θα γίνουν για την άμεση λύση του προβλήματος.



                                                                 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια