Αντιδράσεις για την αθωωτική απόφαση στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

 



 Ο Βαγγέλης Τριάντης  με το άρθρο του  "Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Προκλητική αθώωση για τις παράνομες προσλήψεις παρά την εισαγγελική πρόταση ενοχής" στο documentonews.gr  ενημερώνει για την έκβαση της απόφασης  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Ομόφωνα αθώα έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα μέλη της αποκαλούμενης και ως «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» για τις 23 παράνομες προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, παρά την πρόταση ενοχής του εισαγγελέα της έδρας.

Με μια απόφαση πρόκληση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε και τους τέσσερις κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ αυτών στενούς συνεργάτες και φίλους του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Άλλωστε οι προσλήψεις είχαν γίνει επί υπουργίας Γεωργιάδη στο Υγείας το 2014 με αίτημα δικό του προς τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως είχε παραδεχτεί ο ίδιος καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει εμφανή την παρουσία του στη δική, όχι μόνο καταθέτοντας, αλλά δίνοντας το παρών τον περασμένο Ιούλιο και ενώ είχε καταθέσει μήνες πριν, στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα.


Click me!



Πιο αναλυτικά το Δικαστήριο έκρινε ως αθώους τον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος εκτός από προσωπικός φίλος του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη είναι και συνεργάτης του στο υπουργείο Υγείας, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Η εισαγγελική πρόταση ενοχής

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας, εφέτης Σπύρος Παππάς στην εισήγηση του είχε προτείνει την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονταν.
Όπως είχε αναφέρει ο έμπειρος εισαγγελέας Εφετών, Σπύρος Παππάς, πράγματι «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται γρήγορες προσλήψεις». Ωστόσο, όπως υποστήριξε όλες «οι προσλήψεις θα έπρεπε να γίνονται βάσει εσωτερικού κανονισμού», ενώ «εάν αφορούν σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού θα έπρεπε να υλοποιούνται με συμβάσεις έργου ώστε να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το ΚΕΕΛΠΝΟ «επιβαρύνθηκε» από τις επίδικες προσλήψεις. Κατά τον εισαγγελέα της έδρας πράγματι «από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι την περίοδο εκείνη υπήρχαν ζητήματα δημόσιας Υγείας». Ωστόσο, όπως ανέφερε «οι προσλήψεις αυτές δεν κάλυψαν στο σύνολό τους ανάγκες δημόσιας Υγείας και δεν υπήρχε αναγκαιότητα πρόσληψης».
Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε ορισμένες περιπτώσεις από τις 22 προσλήψεις, όπως για παράδειγμα όσους προσελήφθησαν στο γραφείο τύπου του υπουργού Υγείας (τότε ο Αδ. Γεωργιάδης), στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου κτλ.

ΠΗΓΗ:  documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια