Ώριμο είναι το project της μετεγκατάστασης της Κεντρικής Αγοράς στη Φυλή

 



Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής: Ώριμο είναι το project της μετεγκατάστασης της Κεντρικής Αγοράς από την περιοχή του Ρέντη στο νέο Logistics Park στη Φυλή. Έχει ακουστεί και όχι χωρίς να υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό, ότι η Κεντρική Αγορά στην περιοχή του Ρέντη θα μπορούσε να μεταφερθεί στο επιχειρηματικό πάρκο Φυλής, για το οποίο τρέχουν ήδη οι διαδικασίες, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί ένα τεράστιο logistics park.

 Click me!

Συζήτηση που βρίσκεται στο τραπέζι τον τελευταίο καιρό, χωρίς ωστόσο επισήμως κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς να θέλει να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις για το θέμα. Εφόσον γίνει αυτό, μία πολύ μεγάλη έκταση σε μία νευραλγική περιοχή θα αξιοποιηθεί, αλλάζοντας κατά πολύ τα δεδομένα και σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα, ο οποίος επίσης θα παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα τα επόμενα χρόνια.

Η περιουσία

Η Λαχαναγορά Ρέντη, μέρος της περιουσίας του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΟΚΑ), εδρεύει στην οδό Κέννεντυ 1 και Πύργου στον Δήμο Αγ. Ι Ρέντη Αττικής καταλαμβάνοντας ιδιόκτητη έκταση 261 στρεμμάτων.
Βρίσκεται μεταξύ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, της λεωφόρου Γ. Παπανδρέου, της οδού Τζων Κέννεντυ και των γραμμών του ΟΣΕ.

Η περιοχή του Ρέντη επελέγη βασικά λόγω της θέσης της, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην διασταύρωση των δυο εθνικών δρόμων, κάτι που συνέφερε το ίδιο τους εμπόρους της Πελοποννήσου και της βόρειας Ελλάδας, ενώ είναι και πολύ κοντά στον Πειραιά, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εξυπηρετώντας έτσι και τους εμπόρους της Κρήτης.

Στην περιουσία του ΟΚΑΑ περιλαμβάνονται επίσης και 51 στρέμματα στον Δήμο Πατρέων όπου αναπτύσσεται η εκεί κεντρική αγορά. Οι 11 ιχθυόσκαλες λειτουργούν σε ακίνητα παραχωρημένα-μισθωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Από το 1955

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, με μοναδικό μέτοχο σήμερα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και εποπτεία από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ιδρύθηκε το 1955 με την επωνυμία Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Το 1970 μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του οι χονδρέμποροι νωπών κρεάτων, ενώ το 1989 μετονομάζεται σε Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Το 1998 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΑΕ» και το 2004 ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών της.

Το 2011 απορροφάται η ΕΤΑΝΑΛ και το 2012 οι 11 ιχθυόσκαλες της χώρας μετατρέπονται σε υποκαταστήματα του ΟΚΑΑ. Το 2014 ενσωματώνεται στον Οργανισμό και η Κεντρική Λαχαναγορά της Πάτρας.

Από το 2012 στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στον Ρέντη λειτουργεί η «Αγορά του Καταναλωτή». Πρόκειται για μια σύγχρονη αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων που διασφαλίζει την πρόσβαση των καταναλωτών σε ποιοτικά και με χαμηλές τιμές πιστοποιημένα προϊόντα.


ΠΗΓΗ: financenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια