Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΔΣΝΑ




  Ο Περιφερειάρχης Αττικής συνεχίζει το κύμα διοικητικών αλλαγών, αυτή τη φορά στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τον φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Αττικής.

Click me!

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος διοικητικών ανακατατάξεων αυτή τη φορά στον ΕΔΣΝΑ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του Διευθυντή Ανακύκλωσης, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή τα τελευταία τρία χρόνια και υπηρέτησε σε διάφορες διευθύνσεις για πάνω από μία δεκαετία. Παράλληλα, απομακρύνθηκε και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος κατείχε τη θέση για περίπου τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για δύο από τα παλαιότερα στελέχη του φορέα, που κατείχαν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας Αττικής, οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην εξυγίανση των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ και στη λειτουργία του υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν θα μετακινηθούν σε άλλες οργανικές θέσεις, μη σχετικές με τα προηγούμενα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Ο ΕΔΣΝΑ έχει απασχολήσει και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ένα «άνοιγμα» άνω των 150 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις προς τρίτους. Οι ελεγκτές εξετάζουν εξονυχιστικά τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, ενώ ο διαχειριστικός έλεγχος που διέταξε η νέα περιφερειακή αρχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Στόχος της νέας περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος, είναι να θεραπευτεί κάθε κακοδαιμονία του παρελθόντος», προσθέτοντας ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ένα ολιστικό σχέδιο για μια οριστική, σύγχρονη και βιώσιμη στρατηγική για την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια