Απόφαση προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο



 Μέτρα προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2022, αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τη Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων - περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στις παρακάτω οδούς-περιοχές για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 3:Υψηλή 4:Πολύ Υψηλή 5:Κατάσταση Συναγερμού (η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου).
Στο Δήμο Φυλής, τις ημέρες που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς θα είναι κατηγορίας
3, 4 ή 5
  • Αποκλεισμός όλων των οδών που οδηγούν στο Ποικίλο Όρος καθώς και την περιοχή του όρους.
  • Επαρχιακή οδός Φυλής – Δερβενοχωρίων,
  • Δρόμος Φυλής – Ασπροπύργου (θέση Πέτρα Εβραίου),
  • Δρόμος Βασομηχανική – Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στην θέση Ντάρδιζα στο τμήμα αρμοδιότητας Δυτικής Αττικής, καθώς τμήμα του ανήκει στον Δήμο Αχαρνών ο οποίος περιλαμβάνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής.
Εξαιρούνται της παρούσας απαγόρευσης: Οι κάτοικοι των περιοχών που περιλαμβάνονται σε αυτή, μόνο ως προς τη δυνατότητα πρόσβασης στην οικία τους. Οι χάρτες σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).
Οι παραβάτες της παρούσης διώκονται εκτός των άλλων και με τις διατάξεις της παραγράφου 3, του άρθρου 68, του Νόμου 998/1979. Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης καθ όλο το 24ωρο και επισημαίνεται ότι ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών δημοσιεύεται και στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια