Τέλος σε 18 μήνες το θρίλερ των πλημμυρών στο «τρίγωνο των Βερμούδων»

 


Οριστικό τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα της οδού Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής που έχουν ταλανίσει, επί δεκαετίες τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων, θα δοθεί με το νέο αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ. Το χαρακτηριστικό "τρίγωνο των Βερμούδων" των οδών Πηνειού-Θεσσαλίας- Αιγίου Πελάγους που δημιουργούσε πλημμυρικά φαινόμενα σε κάθε έντονη βροχόπτωση θα εξαφανιστεί με το έργο στην Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους (προς Μενίδι) και θα κουμπώσει με τους αγωγούς ομβρίων της Αλιάκμονος και Θεσσαλίας  και μέσω του κεντρικού αγωγού της Αιγαίου Πελάγους τα νερά της βροχής θα οδηγούνται στη λίμνη στο Πάρκο Πόλης.

Το έργο θα κατασκευάσει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο  αφού με την υπ’ αριθμ. 575/2022 Πράξη του ΄Εβδομου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης του έργου, σύμφωνα με την οποία δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης. Η δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής με Κ.Α.Ε.: 9775.06.031.
Για την εκτέλεση της σύμβασης, ορίζεται, ως το τμήμα που θα εποπτεύει, θα παρακολουθεί και θα ελέγχει το έργο όπως προβλέπεται στα έγγραφα της σύμβασης η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας. 

«Χάρη στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη θα ανακουφιστεί μια περιοχή στην οποία, σε έντονες βροχοπτώσεις, ο Δήμος οργάνωνε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων και οδηγών. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας, γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια