Σχέδια για καθολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα

 

  Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό lockdown σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο - Όλα δείχνουν ότι θα γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη από την κυβέρνηση.
  Το σχέδιο τοπικών καθολικών lockdown φαίνεται να βγαίνει από το συρτάρι της κυβέρνησης, καθώς η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές, που όπως δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας εκπέμπουν SOS, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού δεν δείχνουν να υποχωρούν. 
   Τα στοιχεία ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια ότι αν τα κρούσματα δεν μειωθούν, όλα είναι ανοιχτά και θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης να αποφασίσει τοπικά lockdown τύπου Μαρτίου. 
  Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται να αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα lockdown τύπου Μαρτίου στις δύο συγκεκριμένες περιοχές με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ.  Αύριο, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα έκτακτα μέτρα για τις συγκεκριμένες περιοχές.
  Το συγκεκριμένο πλάνο είχαν προαναγγείλει ουσιαστικά τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown. Γι’ αυτό, το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί. Μακάρι να μη χρειαστεί. Αυτό, όμως, θα αποδειχθεί από την συμπεριφορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

πηγή:ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια