Έφερε το χρυσό μετάλλιο στο Ζεφύρι ο Σταύρος Αμπελακιώτης



     Ο Σταύρος Αμπελακιώτης από το Ζεφύρι   συμμετείχε στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα Αχαΐας  (25 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου) και κατέλαβε την Πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο ως Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία U16.  
  Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια από την τελευταία σκακιστική επιτυχία αθλητή από την περιοχή σε ένα άθλημα που τη δεκαετία του 1990 είχε φέρει σημαντικές διακρίσεις και παγκόσμια σκακιστική αναγνώριση της πόλης των Άνω Λιοσίων. Το επίτευγμά  αυτό του Σταύρου Αμπελακιώτη επιβραβεύεται σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο για αθλητές που σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις, για την είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια προσπάθεια πολλών ετών και αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς, της επιμονής, και της υπομονής  καθώς και της σωστής καθοδήγησης των προπονητών του και των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν και στάθηκαν δίπλα του.

   Με την επιτυχία αυτή του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί ως Πρωταθλητής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2019 (EUROPEAN YOUTH CHESS CHAMPIONSHIP 2019) στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα, που θα διεξαχθεί από 1 έως 11 Αυγούστου 2019, ευελπιστώντας σε μια διεθνή διάκριση.
   
Τα θερμά μας συγχαρητήρια Σταύρο 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια