Κοντά στην τρίτη ηλικία ο Δήμος Φυλής. Αλέξη αφού δεν ήξερες δε ρώταγες πρώτα.



  Συνεχίζει την εκστρατεία λασπολογίας και παραπληροφόρησης η παράταξη Φυλή.Νέο Ξεκίνημα βάζοντας στο κάδρο , μετά τα παιδιά, μία άλλη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τους γέροντες και τις γερόντισσες του δήμου μας.
  Υιοθετώντας την ανήθικη μεθοδολογία του μηδενισμού του έργου των υπηρεσιών του δήμου και ελπίζοντας να σηκώσει κουρνιαχτό, προσπαθεί με άναρθρες κραυγές να κάνει πολιτικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφού στερείται ουσιαστικών προτάσεων και παραβλέπει με μαεστρία το σύστημα στήριξης της τρίτης ηλικίας που προωθεί τα τελευταία χρόνια η νυν διοίκηση.
  Συγκεκριμένα, στο Δήμο Φυλής λειτουργούν ΚΑΠΗ και στις 3 δημοτικές ενότητες, ενώ αυτό της δημοτικής ενότητας Φυλής άνοιξε τις πόρτες του για τους ηλικιωμένους πριν μερικούς μήνες, επί δημαρχίας ΠΑΠΠΠΟΥ! Επίσης σε στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών βρίσκεται και το 5ο ΚΑΠΗ του δήμου στη συνοικία της Ζωφριάς. 
  Στα συγκεκριμένα κέντρα παρέχονται διευρυμένες ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε μέλος από διάφορες ειδικότητες ιατρών.

 Εκπονούνται δωρεάν προγράμματα προληπτικού χαρακτήρα για την υγεία των μελών των ΚΑΠΗ , όπως πρόληψη διαβήτη, τεστ ΠΑΠ, μέτρηση σακχάρου, σπιρομέτρηση, μέτρηση οστικής μάζας κτλ.

  Λειτουργεί μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας όπου παρέχονται δωρεάν:
* Τεστ Μνήμης
* Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης
* Εκπαίδευση και Υποστήριξη Φροντιστών Ατόμων με Άνοια

  Έχουν ενισχυθεί οι υπηρεσίες του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", αλλά και άμεσα θα γίνει  η προμήθεια από την Κοινωνική Υπηρεσία ειδικού εξοπλισμού στα μοναχικά άτομα για να έχουν επαφή, σε πραγματικό χρόνο, με το εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζονται .
  Οργανώθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών  καθώς και με ψυχολόγους και διαιτολόγους για  θέματα που αφορούν στην φροντίδα υγείας.
   Σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και θέατρα. Επίσης, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα για δωρεάν μπάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


  Διοργανώθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις όπως για την Ημέρα της Γυναίκας και την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας , χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ενεργή συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ σε χορευτικά και χορωδίες.

   Προτού λοιπόν κάποιος να στρέψει τα βέλη του κατά της διοίκησης, ας εφαρμόσει το γνωστό ρητό:
¨Δεν ήξερες δεν ρώταγες".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια