Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν το δικό τους χώρο.




  Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που άνοιξε τις πόρτες του ένας ειδικά διαμορφωμένος και φιλόξενος χώρος για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πρόκειται για τον Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό Bee Happy που βρίσκεται στο κέντρο των Άνω Λιοσίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 1 και εκεί οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε έμπειρα χέρια στα πρώτα κρίσιμα βήματα κοινωνικοποίησης τους.
 Ένας βρεφονηπιακός σταθμός δεν μπορεί να είναι απλά ένα μέρος που απασχολεί το παιδί τις ώρες που ο γονιός βρίσκεται στη δουλειά. Πρέπει να είναι πρότυπο οργάνωσης χώρου, ευέλικτο και ευχάριστο, που επικεντρώνεται στο παιδί και όχι μόνο στην κατάκτηση της γνώσης. Πρέπει να είναι τέτοιο το περιβάλλον, ώστε τα αντικείμενα και οι λιλιπούτειοι χρήστες τους να μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να αναπτύσσουν δράσεις, συνεργασίες και ανθρώπινες σχέσεις. Τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και το εξειδικευμένο προσωπικό να δίνουν την απαραίτητη έμφαση στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών με στόχο την ενεργητική, βιωματική και συνεργατική μάθηση. Και το παιχνίδι, αλλά και τα λάθη των παιδιών, να γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού μαθήματος. 
   Οι λιλιπούτειοι μαθητές χωρίζονται ανάλογα την ηλικία τους στις τρεις ομάδες που λειτουργούν στο σταθμό: Baby Bee (8 μηνών -2,5 ετών), Bee Yourself (2,-3,5 ετών) και Bee Smart (3,5-5 ετών). Το ωράριο λειτουργίας, 7 το πρωί και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 6 το απόγευμα,  σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, δίνουν στους γονείς την άνεση, και την ασφάλεια για τα παιδιά τους, ώστε να ολοκληρώσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια