Γιώργος Πραχαλιάς για το πρόγραμμα «Φυλή 2021» : « Ο Δήμος Φυλής θα γίνει ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ!»





  
  Εκτενή αναφορά περί του προγράμματος «Φυλή 2021» έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Αρκάδων Φυλής ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Γιώργος Πραχαλιάς στον οποίο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανέθεσε την προετοιμασία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνεγερσία του 1821.
  Συγκεκριμένα ο κ. Πραχαλιάς ανέφερε ότι η ιδέα του προγράμματος «Φυλή 2021» γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο στο γραφείο του στο πλαίσιο επαφών με τους συλλόγους της περιοχής. Εκεί ήταν που ο κ. Πραχαλιάς ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι ο Σύλλογος Αρκάδων ετοιμάζεται για τα διακοσάχρονα της Επανάστασης του ’21. Αυτό ήταν αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον του Χρήστου Παππού ο οποίος και κάλεσε μετά από κάποιους μήνες τον Γιώργο Πραχαλιά στο γραφείο του, έχοντας δουλέψει ήδη στο μυαλό του το όλο εγχείρημα, ώστε να ζητήσει τη συμβολή του.
   Ο κ. Πραχαλιάς αναφερόμενος στην συγκεκριμένη συνάντηση είπε:
« Μου ζήτησε αν μπορώ, με βάση αυτά που έχω κάνει και στην Αρκαδία και στο Δήμο της Τρίπολης, να συνεισφέρω σ’ αυτό το επιχειρησιακό πρόγραμμα. Ήταν αδύνατο να μην δεχτώ, ειδικά με τον τρόπο που μου το έθεσε ο Χρήστος, είχα απόλυτο καθήκον να το κάνω.»
  Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι τους μήνες που προηγήθηκαν  έγινε μια πολύ σοβαρή προεργασία για το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, ενώ αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Σεβόμενος, δε, και την ιεραρχία και το απόρρητο όσον αφορά στην παρουσίαση του προγράμματος το μόνο που διαβεβαίωσε ήταν ότι « Ο Δήμος Φυλής θα γίνει ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ!» όχι μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στο Πανελλήνιο. Θα είναι ο πρώτος δήμος σε ολόκληρη τη χώρα που εκπονεί ένα τέτοιο πρόγραμμα και θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας πολιτισμικής ταυτότητας για την πόλη μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια