Ενοχλήθηκαν οι πρώην πρόεδροι από την κατασκευή του παιδικού στη Χασιά


   
   Το έργο που γίνεται στη Χασιά από τη διοίκηση του δήμου Φυλής έχει θορυβήσει τους διεκδικητές της ψήφου των πολιτών. Οι ενέργειες της τριπλέτας  Χρήστου Παππού, Σπύρου  Μπρέμπου και Ελένης  Λιάκου από τα πόστα που έχουν αναλάβει έχουν κάνει αγνώριστη τη δημοτική ενότητα Φυλής. 
   Τελευταίο παράδειγμα η ανακήρυξη  του εργολάβου που θα κατασκευάσει το νέο παιδικό σταθμό στη θέση ΖΑΙΤΩ. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον πρώην δήμαρχο  να εκδώσει δύο δελτία τύπου, το ένα μάλιστα από την πρώην υπεύθυνη, επί διοίκησης Μπουραΐμη, του παιδικού σταθμού που βρίσκεται σε λειτουργία.  Παρ΄ όλο που δεν ήθελε να σχολιάσει, τελικά μπήκε στον πειρασμό να κομπορρημονεί για αυτά που έκανε αλλά να ξεχάσει αυτά που δεν έκαναν. Αποδέκτης της μεμψιμοιρίας της ήταν το υπόγειο που θα κατασκευαστεί στο νέο σταθμό και εκεί  εξάντλησε το αντιπολιτευτικό της μένος. 
    Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του σταθμού Βαγγέλης Σταματάκος ενοχλήθηκε από αυτή την εξέλιξη και έβγαλε δελτίο τύπου, τώρα που πέρασε στην απέναντι όχθη. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν ένα χρόνο όλα λειτουργούσαν άψογα που είχε την προεδρία σύμφωνα με παλαιότερα δελτία. 

Ακολουθούν τα σχετικά δελτία τύπου :



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η διοίκηση Παππού και η αλήθεια είναι έννοιες που δε θα συναντηθούν ποτέ»

Είναι γνωστό σε όλους ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η χειρότερη που πέρασε από τον Δήμο από τη μεταπολίτευση.  Για αυτό εξάλλου διασπάστηκε, κατά τη διάρκεια της θητείας της, κάτι που συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις.
Τα τελευταία 4,5 χρόνια οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής ζούμε όλοι τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Κάθε σχέδιο και προοπτική αναβάθμισης του Δήμου, που είχε δρομολογηθεί από τη διοίκηση 2011-2014, σταμάτησε εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας της διοίκησης Παππού, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα βασικά προβλήματα του Δήμου όπως:
1)   Η εγκληματικότητα, που έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις
2)   Η καθαριότητα, που είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ
3)   Η κοινωνική πολιτική και η πρόνοια, που, μετά την κατάργηση της ΚΕΔΗΦ, έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί.
4)   Οι πελατειακές σχέσεις, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, τα πάσης φύσεως ρουσφέτια σε ημετέρους.
Κανένα σοβαρό έργο σε εξέλιξη, δεν έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή της σημερινής διοίκησης.
Είναι, επίσης, γνωστό ότι η διοίκηση Παππού και η αλήθεια είναι έννοιες που δε θα συναντηθούν ποτέ, όπως φάνηκε και στην τελευταία ανακοίνωση για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι η εξής:
  • Στους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής είχε εγκριθεί (ξεχωριστά σε κάθε Δήμο) η κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού από την Περιφέρεια. Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, οι σταθμοί αυτοί ήρθαν ως «προίκα» στο νέο ενιαίο Δήμο. Κατά αυτόν τον τρόπο, υλοποιήθηκε επί διοίκησης Μπουραΐμη ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στη Ζωφριά (προκρίθηκε γιατί κινδύνευε να χαθεί η χρηματοδότησή του). Στο Ζεφύρι είχε ήδη δημοπρατηθεί ο σταθμός, ωστόσο καθυστέρησε εξαιτίας της δικαστικής διένεξης εργολάβου – Δήμου – Περιφέρειας.
  • Επί διοίκησης Μπουραΐμη, χρηματοδοτήθηκαν κατ΄ εξαίρεση από την Περιφέρεια Αττικής, οι μελέτες για την ανέγερση δυο βρεφονηπιακών σταθμών στις συνοικίες Δροσούπολης και Αγίου Νικολάου. Παρά το γεγονός ότι ήταν ώριμο έργο με χρηματοδότηση, πέρασαν 4,5 χρόνια και ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί.
  • Ο πρώην Δήμος Φυλής (νυν δημοτική ενότητα Φυλής) είχε αγοράσει οικόπεδο στη θέση ΖΑΙΤΩ για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού και είχε αποζημιώσει πλήρως τους ιδιοκτήτες.  Αν η διοίκηση Παππού επιθυμεί να το εντάξει στις περιπτώσεις διπλοπληρωμής που καταγράφει στο ενεργητικό της (όπως συμβαίνει και με εργολάβους), ας το κάνει χωρίς να λέει ψέματα.
  • Η κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή ήταν έργο ώριμο, με χρήματα δεσμευμένα, που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από το Χρήστο Παππού το 2014 και να είχε ήδη λειτουργήσει.
Ως εκ τούτου, οι ευχαριστίες του Χρήστου Παππού στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου δεν έχουν καμία πραγματική βάση, διότι ήταν έργα προηγούμενων Περιφερειαρχών. Εξυπηρετούν μόνο εμφανείς προεκλογικούς σκοπούς και στόχους.
Άραγε ο Χρήστος Παππούς υποστηρίζει την επανεκλογή της κυρίας Δούρου, διότι συμφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί για την περιοχή, στη διαχείριση απορριμμάτων; Την ευχαριστεί γιατί;
Επειδή, πήρε από το Δήμο Φυλής 20 εκατομμύρια ευρώ θεσμοθετημένους πόρους, με τα οποία μπορούσε να κάνει 5 σχολεία και 5 παιδικούς σταθμούς; Επειδή, σήμερα υποστηρίζει  πως όταν έλεγε «τέρμα η Φυλή» εννοούσε «τέρμα στο συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης;». Επειδή εννοεί, δηλαδή, ότι η Φυλή θα μπει σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης και θα παραμείνει για πάντα σκουπιδότοπος;
Για αυτό και ξαναβάζει από την «πίσω» πόρτα τα εργοστάσια που περηφανευόταν ότι κατάργησε (βλέπε περίπτωση ΚΔΑΥ Λαζόπουλου); Για αυτό και κατάργησε την επιτροπή που η ίδια δημιούργησε για την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα; Για αυτό και διατηρεί το ΕΜΑΚ για πάντα, ψηφίζοντας μαζί με τον κ. Παππού, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που τα εμπεριέχει;




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Ιωάννας Σπυρίδωνος Πίνη για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Φυλής

Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Φυλής για την ανακήρυξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Φυλής, η Τοπική Σύμβουλος Φυλής, πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής και, επί σειρά ετών, υπεύθυνη για τον Παιδικό Σταθμό Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, έκανε την εξής δήλωση:

«Δε επιθυμώ να σχολιάσω την ανακοίνωση της διοίκησης Παππού, σχετικά με την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή, πώς, πότε και με ποιο τρόπο ξεκίνησε και γιατί ένα ώριμο έργο έχει καθυστερήσει να υλοποιηθεί 4,5 χρόνια. Αυτό το έκανε πολύ εύστοχα ο επικεφαλής της παράταξης, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ πολλά χρόνια,  Δημήτρης Μπουραΐμης.

Επιθυμώ μόνο να αναφερθώ σε κάποια γεγονότα, τα οποία δε δημοσιοποίησα ποτέ, για λόγους σεβασμού στους γονείς των παιδιών που ζήσαμε τόσα πολλά μαζί.

Τα παιδιά, κύριοι της διοίκησης, πρέπει να απολαμβάνουν ειδική προστασία, να τους παρέχονται δυνατότητες και ευκαιρίες τέτοιες, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, μέσα σε μία ατμόσφαιρα στοργής, ηθικής και υλικής ασφάλειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που είχαμε την ευθύνη λειτουργίας του Α΄ Παιδικού Σταθμού Φυλής προσπαθήσαμε - και οφείλω να πω πως καταφέραμε - να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών, βασιζόμενοι σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα με αντικειμενικούς στόχους μάθησης, απλές και συγκεκριμένες δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών. Σε ένα πρόγραμμα που στόχευε στο σεβασμό της προσωπικότητας  κάθε παιδιού, στην προσπάθεια να γνωρίσει τον εαυτό του, να πιστέψει στην μοναδικότητά του, να επικοινωνήσει και να συνυπάρξει με τα άλλα παιδιά και  να γνωρίσει την αξία της συλλογικότητας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τέτοια ερεθίσματα που να αποτελούν πνευματική τροφή για τα παιδιά, τα οποία έχουν σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη διαρκούς βοήθειας και στήριξης.

Όλα αυτά, και πολλά άλλα χρήσιμα, περιείχε το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Σταθμού (Νηπιαγωγό, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Παιδαγωγό, Κοινωνιολόγο), βασισμένο στις αρχές και τα πρότυπα της εκπαίδευσης και στις γνώσεις των ανθρώπων που κλήθηκαν να το υλοποιήσουν. Άνθρωποι οι οποίοι σέβονταν ο ένας τον ρόλο του άλλου και με αγάπη και κατανόηση δημιουργούσαν ένα κλίμα χαράς και ελευθερίας για τα παιδιά.

Αυτό το πρόγραμμα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από τη διοίκησή σας, η οποία μετέτρεψε τον Παιδικό Σταθμό Φυλής σε έναν απλό χώρο φύλαξης παιδιών. Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να κομπορρημονείτε γιατί ο νέος Σταθμός θα περιλαμβάνει υπόγειο γκαράζ.

Κάποια στιγμή, αξίζει να μάθετε, ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται υπόγεια γκαράζ. Χρειάζονται το υλικό το οποίο περιείχαν οι κούτες που πετάξατε στα σκουπίδια όταν αναλάβατε».


 Αγαπητοί συμπολίτες, Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εξαγγελία του νυν δημάρχου κ. Χρήστου Παππού για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στη Δημοτική ενότητα Φυλής και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις η Δημοτική αρχή αποφάσισε να ανακοινώσει την ανέγερση του για ακόμα μία φορά. Φυσικά το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή επέλεξε να κάνει αυτή την ανακοίνωση λίγους μόνο μήνες πρίν από τις Δημοτικές εκλογές του 2019 δημιουργεί σε όλους μας την εντύπωση ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανέγερσης του βρεφονηπιακού σταθμού στη Δημοτική ενότητα Φυλής έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους γονείς και στα παιδιά και φυσικά η επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του είναι πλέον μονόδρομος. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους και να σταματήσει η Δημοτική αρχή να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους. 

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΛΗΣ 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια