Σε βίντεο αποτυπώθηκε ο απολογισμός του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής στο Ζεφύρι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του Δημάρχου στα φετινά ΖΕΦΥΡΕΙΑ, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, αποτυπώθηκε ο απολογισμός του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής στο Ζεφύρι.
Στο βίντεο αφού γίνεται μια γενικά αναφορά στις συνθήκες που επικρατούσαν όταν παρελήφθη ο Δήμος Φυλής, την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και στη ρύθμιση του δυσθεώρητου χρέους των 480 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προστίθενται τα εξής:
Σε πρώτη φάση στηρίξαμε τη λειτουργία της πόλης.
·         Αναβαθμίσαμε την καθημερινότητα και κάναμε το Ζεφύρι καθαρή πόλη.
·         Βελτιώσαμε το δημοτικό φωτισμό και επισκευάσαμε το οδόστρωμα κλείνοντας τις λακούβες.
·         Προχωρήσαμε στο κλάδεμα επικινδύνων δένδρων, στις αποψιλώσεις οικοπέδων, στον καθαρισμό, στο σφράγισμα και στην κατεδάφιση  επικίνδυνων κτιρίων.
·         Τοποθετήσαμε πλάκες πεζοδρομίων σε πολλά σημεία.
·         Προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε περισσότερους από 200 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενισχύοντας και επεκτείνοντας το δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων.
·         Με προγραμματισμένες και συνεχείς ενέργειες και δράσεις καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μέγιστο βαθμό στις διάφορες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας όπως χιόνια- πυρκαγιές – ισχυρές βροχοπτώσεις, λαμβάνοντας πάντα και εγκαίρως τα ανάλογα μέτρα πρόληψης.
Δώσαμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη δημιουργώντας, άμεσα, από το 2014, Μονάδα Υγείας στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου με παθολόγο- καρδιολόγο- γυναικολόγο- γενικό γιατρό- ορθοπεδικό.
Στον τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας διατηρήσαμε το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και είμαστε ο μοναδικός Καλλικρατικός Δήμος που διατηρεί δύο Αστυνομικά Τμήματα στα διοικητικά του όρια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια